6 entry daha
  • semit, yani sami diye adlandırılan etnik grubu hedef alan eylemler ve sözler. samiler de yahudiler ile araplardan müteşekkildir. israilli ve siyonist medya ile şahsiyetler bu tanımı pek çok şekilde saptırmaktadır. her şeyden evvel de sami kavramını manipule edip sadece yahudilere indirgiyorlar. böylece de, kendisi zaten sami olan arap halklarına anti-semitist, yani sami düşmanı yaftası yapıştırabilmektedirler. araplar ki samilerin ezici çoğunluğunu teşkil ederler! ayrıca, anti-semitismin tarifini, israil’e ve israil politikalarına yönelen her türlü eleştiriyi içine alacak tarzda genişletiyorlar. demek ki israil işgal güçlerinin filistin halkına karşı giriştiği bütün o insanlık dışı saldırıları eleştirenler de anti-semitist, yani sami-düşmanı damgası yiyorlar.

    bu yafta zamanla caydırıcı bir güç kazanmıştır. israil ve siyonist güçler, israil politikalarının tartışılmasının önüne geçmek üzere çok geniş bir ilişki ve çıkar ağı kurmuşlardır. akademik çevrelerde bile belli konulara değinmek anti-semit damgasıyla damgalanmak için yeterlidir. sonuçta, bazı akademik çalışma sahaları israil’in tabuları listesine girip listeyi alabildiğine uzatmaktadır.

    birkaç hafta evvel bu anti-semitism silahı avrupa’ya doğrultuldu. avrupa komisyonunun yaptırdığı bir kamuoyu araştırmasında ‘dünya barışına en büyük tehdidi kim oluşturuyor?” sorusuna cevap veren katılımcılar, israil’i en tepeye oturtmuştu. sonuçlar ortaya henüz çıkmıştı ki israil medyası ve siyonist örgütler avrupa toplumlarına ve kültürüne saldırmaya başladılar. yöneltilen suçlama aynıydı: anti-semit.

    bu suçlamanın sık sık araplara da yapılması ise gariptir. neticede, bir sami toplumunun ucu kendi kendisine de dokunacak bu çeşit bir ırk düşmanlığını taşıyacağına ihtimal vermenin hiçbir makul yanı yok. maariv’in 19 kasım 2003 tarihli sayısında shmuel gordon şu tespiti yapıyordu: “ibrani ansiklopedisi anti-semitismi, samilere yöneltilmiş ırkçı nefretin bütün biçimleri olarak tarif eder. demek ki anti-semitism araplara karşı ırkçı nefreti de kapsar.”

    ibrahim nafie / el ahram weekly
161 entry daha
hesabın var mı? giriş yap