8 entry daha
  • 309 ay yılı 109,386 gün sürüyor. 300 güneş yılı ise artık yıllar hariç 109500, artık yıllarla birlikte 109575 gün. kuran'ın 309 ay yılını tam 300 güneş yılına denk getirmek için seçtiği iddia ederseniz tanrı'nın hesaplarında 114 - ya da 189 - gün yanıldıgını iddia etmiş oluyorsunuz.

    velev ki doğru çıksa bile bir anlam ifade etmeyecek argümanlar öne sürüp, argümanların yanlışlanması vesilesiyle dini zayıflatmanın veya tanrı inancına akli deliller aramanın hiç bir manası yok. şüphesiz ki hepimizin toplamından daha fazla akla sahip olan tanrı akla hitab eden delil vermek isteseydi kendi delilini küt diye ortaya bütün ihtişamı ile koyardı. tanrı'nın akla değil imana bıraktığı bir meseleyi akıl düzlemine geri taşımaya çalışmak o'nun iradesiyle çelişmek olarak yorumlanabilir, ilerde başınızı derde sokabilir.

    "ee, mesajın nedir?" diye soranlar da isterlerse bu konuda kehf suresinin 22. ayetine başvurabilirler:

    (insanların kimi:) "onlar üç kişidir; dördüncüleri de köpekleridir" diyecekler; yine: "beş kişidir; altıncıları köpekleridir" diyecekler. (bunlar) bilinmeyen hakkında tahmin yürütmektir. (kimileri de:) "onlar yedi kişidir; sekizincisi köpekleridir" derler. de ki: onların sayılarını rabbim daha iyi bilir. onlar hakkında bilgisi olan çok azdır. öyle ise ashâb-ı kehf hakkında, delillerin açık olması haricinde bir münakaşaya girişme ve onlar hakkında (ileri geri konuşan) kimselerin hiçbirinden malumat isteme.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap