1175 entry daha
  • hükümet eliyle anası sikilmiş bir maç.

    1- 3 eylül 2013 tarihi itibarıyla 1453 kartalları diye saçma sapan bir tribün örgütü kuruluyor. az biraz tribünde bulunan her insan bilir ki bir tribün grubu kurulacaksa böyle sikko bir isim bulunmaz. tribün grubu kuruyorsan sezon başladıktan sonra değil, liglere ara verildiği zaman yaparsın bu işi ki biraz çevre yapasın, gruba taraftar katarsın. ama bu sikko örgütün böyle bir amacı olmadığında artık sanıyorum hemfikiriz. ilk günden beri belliydi ya, neyse.. ha, bu arada örgüt 3 eylül'de "biz de varız" diyor, bülent arınç'ın söylediği "eylül'de büyük provokasyon var" sözünü hatırlıyorsak, tamamdır.

    2- 10 gündür beşiktaş özellikle medya aracılığıyla gereğinden fazla pompalanıp taraftar iyice gaza getiriliyor. sanki karşılarındaki takım galatasaray değil de alelade bir takım, her maç alt ediyorlar ya bizi... 19 eylül 2013 tarihinde beşiktaş kulübü bu maça daha da fazla taraftar(?) çekmek adına derbifest diye bir organizasyon düzenliyor. şarkıcılar, türkücüler, tiyatrocular, efendime söyleyeyim; her kesimden insanı oraya çekebilecek ünlüler o festivale davet ediliyor ve büyük bir kalabalık yaratılıyor maç öncesi. gişeler açılıyor, taraftarların turnikelerden serbestçe girmesine müsade ediliyor, biletler dışarıya aktarılıyor ve böylece stat kapasitesinin üstünde seyirci alınmış oluyor içeri. bir not; bu statta oynanan ve seyirci rekoru kırıldı denilen galatasaray-fenerbahçe maçında bu maçtaki kadar kalabalık yoktu ve aradaki fark 1000 değil, belki 10000... taraftarlar aranmıyor içeri alınırken, birinin elinde muşta görüyoruz. kimbilir daha neler vardı.

    3- ilk maddeyle bağıntılı olduğunu düşündüğüm bir şey; bu maç için spor savcısı görevlendiriliyor 4 tane. 2012'den beri yürürlükte olan bir şey bu eyvallah da, bu maçtan önce nerelerdeydiler ya da bu maçtan önce basında dillendirildi mi "şu maçta spor savcıları da olacak" diye? hayır.

    politika bir oyun işidir, zeka gerektirir. ama bu oyunu yapamayacak kadar gerizekalılar tarafından 3 kuruşluk futbol zevkimizin de içine sıçıldı. bu net.

    ben kendi adıma artık çözüm istiyorum. (yazar bu kısımda hükümete giydiriyor) sokaklar karıştırılıyor, insanlar birbirine hiç cephe almamış da çok mutlu yaşıyormuşuz gibi yeni bir kampa bölüyorlar ülkeyi, görüyoruz. ama bari her kesimden insanın kolkola girip marşlar söylediği, golden sonra çılgınca sarıldığı tribünleri karıştırmayın ya.

    her şeyi kirlettiniz ülkede, bari tribünlere bulaşmasaydınız keşke. nasıl biteceksiniz bilmiyorum ama bitin. azalarak değil, birden bitin...
373 entry daha
hesabın var mı? giriş yap