32 entry daha
  • "bazı" kadınlarda ağır psikopatlık derecesinde olan baş belası.fazlası genelde kendilerini mutsuz ve yalnız bir hayatın içinde bulmalarıyla sonuçlanacaktır.

    tester denen bazı insan tipleri vardır. çevresinde tonla karşı cinsten alıcısı vardır bu tiplerin. güzellerdir, güzel değillerse de alımlı olmayı iyi bilirler. karşılarına çıkan herkesi test ederler farkında olmadan. bu normal insan davranışıdır fakat tester denen tipler bunu bir yaşam tarzı haline getirmişlerdir.

    örnek vereyim çevresinde ona ilgi gösteren 5 erkek vardır. hep doğru adamı arar ama aslında doğru adam bu beşinden de kopardığı farklı özelliklerdir, kiminin iltifatlarını; kiminin yakışıklılığını; kiminin zekasını beğenir. hepsine belli bir yere kadar yüz verir. egosunu doyurur. ne zamanki adaylardan biri bir ileri adım atmaya kalkar çok akıllıca bir hareketle savuştururlar. veya ne zamanki adaylardan biri elini ayağını çeker o kişi kıymete biner ve kendisine ekstra ilgi gösterip, imalı mesajlar vermeye başlarlar ve eli ayağı çekilen koşarak geri döner. bazen de bu elini ayağını çekip geri dönmeme aydınlanmasına ulaşmış tiplere ellerinden kaçırdıkları için aşık olurlar.

    mutsuzluk işte bu noktada başlar. birincisi buna o kadar alışırlar ki bütün bu işler vazgeçilemeyen bir oyun haline dönüşür. bu hayali durum içinde asla ciddi bir şeye başlamaya cesaret edemezler. alışkanlıklarını bırakamazlar. erkekler(kadınlar) onun için bir kendini sadece iyi hissetme yoludur. ama ağızlarından o beyaz atlı prens bekleyişi hiç düşmez. karşısındakilerin yeterli olmadığına inanır gittikçe. arkadaş ortamında hep doğru erkeğin - kadının karşısına çıkmayışından bahseder. bir anda aşık olamadığından bahsederler.

    işin en acı yanlarından biri de genelde erkeklerde oluşan hırstır. basitçe söylersek bu gösterip elletmeme durumu ilgilenilen kadının gözde büyümesine büyümesine bazen takıntı hale gelmesine sebep olur. erkek burada büyük bir yanılgıya düşmüştür. elde etme hırsını, oyunu kazanma hırsını aşk ile karıştırır. sonuçta bu erkeklerden biri "yarışmayı" kazanırsa hedefine ulaşmıştır. bir süre sonra o kız terkedilecektir. çünkü başta duygusal, romantik başlamış olan his kaybolalı çok olmuştur ve erkek oyuncakçı dükkanınnda yerlere yatıp salya sümük ağlayan çocuğun oyuncağı aldırdığının ertesi günü oynamayı bırakmasıyla aynı davranışı sergileyerek kızı terkeder. burda suç erkeğin olduğu kadar kadınındır da . erkek hırsa bürünerek hata yapmıştır fakat kadın da karşıdakine zorlaşarak, engeller üreterek beklentiyi ütopik düzeyde yükseltmiştir. hem oyunun kazanılması hem de beklentilerin karşılanamamasının hayal kırıklığıyla kız terkedilecek ve bu yarayı onarmak için bu flörtöz tavrını artırdıkça artıracaktır. gittikçe şiddeti artan bir kısır döngü. olan arada gerçekten güzel duygular beslemiş erkeğe ya da kadına olur.

    bir de bunların unutulamayan bir eskileri vardır. çünkü ne kadar gerçek aşkı bulamazlarsa o kadar o eski kişiler değer kazanır hafızalarında. hep o eskiyi özlerler, fakat özlenen şey aslında kişi değil gerçekten aşık olabildikleri zamandır.

    bundandır bir sürü güzel kızın sürekli yalnız olması, sürekli aradığını bulamamasından şikayeti. çünkü egoları , paylaşmaktan ve sevmekten çok daha öndedir ve hep yalnız kalırlar.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap