86 entry daha
  • sonda söylemem gereken şeyi başta söyleyeyim, biliyorsunuz bu marx alevi. siyasetle uğraşacaksa, sakalını kessin, parti kursun ve ak parti'nin karşısına çıksın. öyle kitap yazmakla, üniversite bitirmekle bu iş olmaz. halk 30 mart'ta gereken dersi verdi.

    asıl konuya gelirsem, yazılanları okumadım ama yazarların "öz hizmetçi" tamlamasına takılmış olabileceğini varsayıyorum, şimdi mouse'lan yukarı doğru meyledip bakıyorum ve görüyorum ki, evet yanılmamışım, takılmışsınız. bu ithamdaki "öz"ün işlevi, marx'ın başkasının değil, özünün yani kendisinin hizmetçisini hamile bırakarak bizzat çalışanına eziyet ettiğini vurgulamaktır. burada "tüh allah belanı versin senin, hem işçi hakları diyorsun, gominizm, anarşizm diyorsun, hem de gelip hizmetçine tecavüz ediyorsun" tepkisinin verilmesi öngörülmüş. özetle "öz" ifadesi bu tepkinin dozunu arttırsın diye buraya iliştirilmiş.

    kaldı ki öz hizmetçisinin de marx'la cinsel zevk paylaşımı içinde olmak isteyebileceği olasılığı es geçilmiş. neticede her hamilelik tecavüzle gerçekleşmez, gönül rızasıyla da olur. gönlün öz hizmetçiye kaymayabileceği söylenebilir ama bunu söyleyecek olanlar halk düşmanıdır, elitlerdir, cehape zihniyetinin ürünüdür. marx'lı, hizmetçili evlerde bu tür ahlakdışı davranışlar sergilenmesi beni şaşırtmıyor. marx'ın erkek hizmetçi tutması, yeri gelince de onu hamile bırakması gerekir.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap