14 entry daha
  • --------
    sonradan edit: entryleri okuduktan sonra "cinlerin tamami 3ncü gün telef olur" cevabinin dogru olduguna kanaat getirdim. ama asagidaki ilk tahminimi beyin cimnastigi olmasi acisindan silmiyorum. common knowledge konusu önemli.
    -------

    cevabi "aynen yasamaya devam ederler" olmasi gereken soru.

    ziyaretci araya nifak sokmadan önceki duruma bakalim:

    1 - her cin, diger 2 cinin kirmizi gözlü oldugunu biliyor
    2 - bir cinin ölmesi icin kendisinin kirmizi gözlü oldugunu bir sekilde bilmesi/anlamasi/ögrenmesi gerekiyor.
    3 - cinler kesinlikle birbirlerinin göz rengi hakkinda konusmuyor, dedikodu yapmiyorlar, islik seklinde öttürerek ima bile yapmiyorlar.

    simdi, ziyaretci gittikten sonra neden cinlerin her biri 3ncü günün sabahi "eee ulan kimse ölmüyo demek ki ben kirmizi gözlüyüm" sonucuna varsin ki? sabah oldugunda her cin icinden "bu ikisi kirmizi gözlü ama farkinda degiller, o yüzden bugün de ölmediler, misafir de zaten bu ikisini kastetmis olsa gerek, benden yana da sikinti yok" der ve hayatina devam eder.

    edit: kisacasi her sabah cinlerin her birinin aklindan su düsünce gecer:

    1. gün sabahi: "bugün de ölmedik. demek ki bu ikisi kirmizi gözlü olduklarini bugün de farketmediler, ben de büyük ihtimal kirmizi gözlü degilim"
    2. gün sabahi: "bugün de ölmedik. demek ki bu ikisi kirmizi gözlü olduklarini bugün de farketmediler, ben de büyük ihtimal kirmizi gözlü degilim"
    3. gün sabahi: "bugün de ölmedik. demek ki bu ikisi kirmizi gözlü olduklarini bugün de farketmediler, ben de büyük ihtimal kirmizi gözlü degilim"
    ... daha gider bu.

    bir edit daha: ayrica sunu da ekleyeyim. eger cevapta bahsedilen karmasik mantik yürütmeyi yapacak olsalardi, bunu ziyaretci kendilerinin zaten bildigi bir bilgiyi vermeden de yaparlar ve coktan ölüp gitmis olurlardi. zaten her gün kirmizi gözlü 2 cinle berabersin, bu mantigi yürütmek simdi mi aklina geldi?

    sonradan gelen edit: biraz daha düsünmem lazim. poroglemi soran hakli olabilir.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap