14 entry daha
  • kesinlikle izlemeye değer oldukça iyi işlenmiş bir gerilim filmi.

    --- spoiler ---

    filmin ilk yarısında nedense gerçekten de nicole ile christina delassalle'ın michel'i öldürecekleri/öldürdükleri ancak sonradan işlerin bir şekilde sarpa saracağı beklentisi içindeydim. derken michel'in cesedi havuzdan çıkmayınca bu seferde iki kadının michel'i yine de öldürdüklerini ancak nicole'ün christina'ya kumpas içinde ikinci bir kumpas kurduğunu düşündüm. en sonunda anlaşıldı ki michel hiç ölmemiş, kumpası kuran ise nicole ile beraber her ikisiymiş.

    amma velakin filmin en sonunda yaptıkları yanlarına kâr kalmadı. zira gökten zembille inen emekli müfettiş, ikiliyi enseledi.
    hoş, o müfettişin de olaylara dahil olma biçimi ve kendi kendine soruşturma başlatıp kimsenin de ona engel olmaması biraz gerçekçiliği zedeledi. (bkz: #26140307)

    christina delassalle'e gelince öldü mü, kaldı mı tam anlaşılamadı ama benim uygun gördüğüm sona göre, olan biteni önceden anlayan emekli polis müfettişinin yardımıyla aynı oyunu michel'e oynadılar. christina tam da kocasının beklediği gibi yemi yutmuş ve kalbi fazla korku ve heyecana dayanamayıp ölmüş taklidi yaptı ve böylece müfettiş ölümü kutlarken yaptıklarını itiraf eden katil çifti suçüstü yakalamış oldu.
    sapanlı çocuk da -filmin sonunda- gerçekten de doğruyu söylüyordu.

    yalnız bu sona uymayan tek bir soru işareti michel'in karısının nabzını kontrol edip öldüğüne kanaat getirmesiydi. orada bir çelişki oluyor.
    yok eğer christina gerçekten de öldüyse o zaman diğer yol (müfettişin ne ve neden yaptığı konusunda) biraz soru işaretli kalıyor??

    --- spoiler ---
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap