2 entry daha
  • her ne kadar motivasyonunu anlasam da yanlis bir cikistir. diyanet isleri baskanliginin kapatilmasini savunmakla su soylenilen arasinda daglar kadar fark var cunku.

    sayet diyanet kaldirilmaz da sadece soylendigi gibi "arkadas ben hizmetinizi kullanmiyorum, parami geri alabilir miyim" hakki dogarsa mesela sigorta sistemimize ne olur hic dusundunuz mu acaba? "ben zenginim, sosyal devlete nicin para veriyorum"a varmaz mi bunun ucu? hatta bilerek provoke edici bir ornek uydurayim, kurtler "ben niye turklerin anadilde egitimine para veriyorum" diyemez mi o zaman?

    bizim devlete, bize hizmet etsin diye verdigimiz verginin ve ayricaligin, hizmet olarak karsiligini beklememiz normal. diyanet gibi bir seye hep beraber para odememiz de anormal, o da tamam. ama devlet neticede beraber yasadigimiz insanlarla bir al gulum ver gulum de icermiyorsa mesruiyeti sifir olan bir sey degil mi? argumanimiz "ben bu hizmetleri kullanmiyorum" degil, "bu hizmetleri saglamak devletin gorevi olmamalidir" olmak durumunda. yoksa devletin "ben" olmayan herkese harcadigi paradaki payimi geri isteyebilmem gerekir. yani devleti yok etmek gerekir. o kadar da kotu bir fikir degil aslinda ama kasit bu degil herhalde.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap