22 entry daha
  • h.264 - raw kıyaslama videolarını izledikçe dayanamayıp 5d mark iii'üme yüklediğim yazılım. ben 7 ağustos 2014 sürümü nightly build'i yükledim ama stabil olmadığını üstüne basa basa söylemişler. neyse ki bir sorun yaşamadım ve çalışıyor.

    kurmak ve kaldırmak çok kolaylaşmış, sadece sitedeki üç yönergeyi uygulamak yeterli.

    ben video çekimiyle daha alakadar olduğum için 2 haftalık kullanım sonucu değerlendirmelerim şu şekilde;
    mlv 14 bit raw video kaydı yeni eklenmiş ve çok da güzel olmuş ancak ses kaydı başlangıçta kapalı geliyor, yani direkt çekime başlarsanız videolarınız sessiz olacaktır. h264 ile kıyaslandığında ciddi keslinlik farkı var daha sonra kıyaslama videosu da eklerim buraya.
    video işleme prosesi gerçekten tam bir muamma, herkes kafasına göre bir yol izlemiş, ben de davici resolve gibi yeni programlar yüklemek yerine önce mlvviewsharp adlı exe programla cinema dng'ye çeviriyorum, bu yazılım aynı zamanda sesi de ayırarak kaydediyor ardında da dng dosyalarını after effects'te açıyorum, bu kısımda eğer bilgisayarınızda photoshop varsa camera raw ile ilk dng dosyasını açıp düzenlemeler yapmanıza izin veriyor, ancak hiç dokunmadan da after effects ile devam edebilirsiniz. ilk dng dosyası değilde istediğiniz frame üzerinde oynama yapmak isterseniz bunu da adobe bridge kullanarak yapabilirsiniz.

    video çekimlerinde kullandığım gerçekten işinizi çok kolaylaştıracak şeyler var, örneğin magic zoom ile ekranın istediğiniz bir yerinde videonun bir kısmını büyütülmüş şekilde görüp odaklamayı yapabiliyorsunuz, hatta tam olarak çalıştığını zannetmesem de odağınız tam olunca çerçevesi yeşil oluyor. ikincisi cropmarks, bunlar alıştığımız gridler dışında altın oran gridleri vs de uygulayabilmenizi sağlıyor.

    hdr video çekiminde ise eğer tripod veya slider vs. kullanmayacaksanız veya planda hareketli bir obje varsa işiniz çok zor, farklı iso değerlerindeki görüntüler birleşince ikisinin parçaları ayrı ayrı hareket ediyor, ayrıca prosesi raw işlemeden bile daha beter bir muamma, ben avisynth adlı programı kullandım, bu program önce farklı iso değerlerindeki frameleri a ve b olarak ayırıyor, ardından da c ismi ile birleştirip aynı klasöre kaydediyor.

    tüm bunları yaparken cf veya sd kartınızın çok hızlı ve hafızasının yüksek olması gerekiyor, ben lexar 1066x 128 gb kart kullanıyorum, tamamına raw kaydı yapsam yaklaşık 24 dakika video kaydedebiliyorum ancak.

    netice itibariyle harika bir yazılım, riskli bir yazılım, keşke canonla ortak çalışabilseler, olunca tadından yenmiyor ve makinanızı dibine kadar kullanabiliyorsunuz ama çıkarabileceği problemleri de unutmamak lazım.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap