20 entry daha
  • bence olmamış olan filmdir.
    neden mi?

    --- spoiler ---

    eğer bir biyografi çekiyorsan ve yaklaşık 40 yıllık bir dönemi anlatacaksan bunu bir bütün içinde yapmalısın. stephen hawking'in bilimsel başarıları ve paralelinde artan popüleritesine tam anlamıyla değinmeden evliliğindeki sorunları göstermeye çalışırsan seyirci, bir sahnede son derece mutlu bir jane-stephen çiftinden bir sonraki sahnede bir anda direksiyon başında tabiri caizse dırdır yapan jane'e geçiş yaparak bu evliliğin nasıl bu kadar uzun sürdüğünü ya da stephen'ın bir anda ortaya çıkan elaine ile hangi ara ve neden yakınlaştıklarını anlamaya çalışırarak geçirir vaktini.
    evet film görsel olarak göz dolduruyor, diyaloglar kimi yerlerde oldukça doyurucu ama filmin tamamına bakınca olmamış dedirten bir şeyler var. sanki yönetmen eddie redmayne'i görmüş ve tamam oldu bu iş diyip filmin geri kalanına yeterince özen göstermemiş ya da gösterememiş. sade bir film çekmek isterken hikaye anlatımındaki kopuklukların önüne geçememiş ne yazık ki.halbuki man on wire'ı çok beğenmiştik. bilemiyorum, sanki james marsh kariyerine belgesel çekerek devam etse daha iyi olacak gibi.

    --- spoiler ---

    bu arada tüm bu yorumlarım eddie redmayne'nin sinemada tarihinin en iyi performanslarından birini gerçekleştirdiği gerçeğini değiştirmiyor.
294 entry daha
hesabın var mı? giriş yap