5 entry daha
  • türkiye'de vizyona girmemiş, piyasaya direk dvd olarak çıkmıştır. bu durum anlaşılır değildir. hani eğer get on up bir festival filmi olsaydı, ülkemizde vizyonu es geçmesi beklenebilirdi. ancak amerika'da üzerine çok konuşulmuş ve prodüktörlüğünü mick jagger'ın üstlendiği bir yapımın, burada hiçbir sinemada gösterilmemesi tam bir fiyaskodur.

    filmin içeriğinden biraz bahsedecek olursam, gayet başarılı bir biyografi olduğunu söyleyebilirim. james brown'un bilinen şov yönünün dışında, provalarda son derece katı disipline sahip, yer yüzünde gelmiş geçmiş en büyük megaloman karakterlerden birisi ve günlük yaşamında epey sinirli olduğunu göstermiştir.

    ama işin güzel tarafı, james brown'un kötü taraflarını get on up'ın izleyicinin gözüne sokmasına rağmen sempatik imajını da korumayı başarmasıdır. çünkü james brown'un bir hiç olmaktan kendisini bir efsaneye dönüştürdüğünü ve bu yolda inanılmaz cesur davranıp, bazen zorunlu olarak insanları çiğnemesi gerektiğini de belirten bir senaryoya sahiptir.

    eğer james brown ölmeden bu film çekilseydi, tahminimce sanatçı get on up'tan son derece memnun kalırdı. chadwick boseman de oyunculuk olarak iyi bir james brown canlandırması sergilediğini belirtmem gerek. tek kusuru, fizik olarak sanatçıya göre çok iri ve yapılı kalmış olmasıdır.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap