3 entry daha
  • kabataş, demirtaş'ın gezi konusundaki tavrını sönümlemek için seçilebilecek en alakasız ve saçma örnektir.

    hadi uydurudunuz diyelim, elimizde ne var?

    "te ce'yi bölmek için silahlı eylem yapan, kurtarılmış bölgeler için çatışmalara giren terör örgütünün askeri darbe karşıtı temsilcisi"

    ciddi ciddi bunu diyorsunuz yani?

    şu demokrasi ve özgürlük zırvalarınızı geçersek ortada demirtaş'ın gezi ve darbe ile ilgili açık ve net söylemleri var;

    https://www.youtube.com/watch?v=zju0ffg3sum

    1,27'den itibaren anlatıyor; "burdan hükümeti devirecek, darbeye götürecek bir halk hareketi çıkarabilirmiyiz?"

    bu açıklamanın kaynağı da "bazı tespit yapan arkadaşları" .

    bunu savunanlar şu "ülkeyi askeri darbeye götürecek olayları" anlatırsa çok memnun oluruz. neymiş biz de bilelim.

    gezi açık ve seçik lidersiz bir halk hareketiydi. bu hareket iktidarı ummadığı kadar sarstı. birileri koltuk derdine düşünce ötekileri de süreç, pazarlık için muhattab derdine düştü, iktidara destek için ne gerekiyorsa yaptı. olay açık ve seçik bu. yoksa gezi, türkiye, darbe zerre umurlarında değil. gezi ve bunun gibi bir çok olaya bakış açıları hep kendi çıkarları. bundan karımız ne? süreç nasıl etkilenir? ne çıkarımız olabilir? olaylara bakış açıları hep bu. o anda çıkarlarını korumak için ne gerekirse yapıyor, arkasından yedikleri haltlara bahaneler buluyorlar.

    bu rojava olayında da, kobani olayında da, lazkiye olayında da böyleydi. o an yansıttıkları imaja ters ama çıkarları için gereken ne varsa söylediler yaptılar. ondan sonra ya yalanlama, ya da gazetelerin çarpıtması oldu. bu kişinin çağrısıyla daha yeni 50'ye yakın kişi öldü. sayı hala net değil. bu da mı yalan?

    son olarak şu "gezi'de darbeyi gördüm yalanı vs kabataş yalanı" aynen mevcut iktidarın yaptığı propaganda metodunun benzeri. bilindik, net doğruyla beraber aleni yalanı iteklemeye çalışmaları ortakların benzer kafa yapıları hakkında net fikirler veriyor.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap