69 entry daha
  • steam'de boş boş dolanırken adını kenarda indirimde görüp "bu ne ki la" diye açıp baktığım, sonra da denemek için almış olduğum ve epey bir süre boşta yatan bir oyundu life is strange.

    beşinci bölümü de oynamış olarak şunu açıkça söylemem gerekiyor ki bu sene oynadığım hikayesi en sağlam oyun, en iyi adventure oyunu olmasının yanı sıra, hayatım boyunca oynadığım en sürükleyici hikayesi olan ilk 5 oyun arasına girer.

    --- spoiler ---

    5. bölüm hikaye olarak en zayıfıydı fikrine katılmıyor değilim ancak bu diğer dördüne kıyasla verilmiş bir karardır. yoksa son bölüm de piyasadaki çoğu oyuna fersah fersah fark atar. bununla birlikte o malum seçime yaklaşırken yaşanılan nightmare sekansları, seçim öncesi chloe'nin konuşması ve yaptığınız seçimle gelen oyun sonu benim gerçekten gözlerimi doldurdu.

    ve evet ben chloe'yi feda ettim. nasıl bir bağ kurmuşsak kuralım gerçekten özellikle chloe'nin son konuşmasında söyledikleri beni buna itti. bu kızı beş bölümde on kere kurtardım, kurtardığım ilk andan beri burnum boktan çıkmadı, yetmedi sonunda koskoca bir hortum kasabaya peydahlandı.

    yani durum o ki ne kadar zamanı geriye alıp değiştirsen değiştir, kaderden kaçılmaz ve bazen de olmuş olan şeyler gerçekten en iyisidir diye düşündürerek bitiriyor life is strange. gerçekten zamana hükmetme gücüm olsaydı şu finali gördükten sonra kullanırken iki kere düşünürdüm.

    bu arada arcadia bay'i feda ettiğiniz sonu da izledim. gerçekten oyunun sonuna yakışmamış bir bitiş olduğunu düşünüyorum, resmen son dakikada "hadi iki seçim hakkı verelim" demiş gibiler, uğraşmamışlar ve chloe'yi feda ettiğiniz sonun verdiği hislerin yakınından bile geçmiyor. o yüzden yapımcı firmanın da asıl son olarak chloe'nin öldüğü sonu düşündüğüne inanıyorum.

    --- spoiler ---

    velhasıl-ı kelam, "for every action there is a reaction". iyi ki yaptınız bu oyunu, iyi ki aldık, iyi ki oynadık. teşekkürler square enix ve dontnod. umarım bir şekilde sıçmadan etmeden ikinci bir sezon da görürüz ama görmezsek de damağımızda kalan güzel bir deneyim ile hatırlarız bu oyunu.

    bu arada malum sonda çalan şarkının adı spanish sahara, arayıp da bulamayanlar için söyleyeyim dedim.
287 entry daha
hesabın var mı? giriş yap