2 entry daha
  • bu gösteriye gülüp eğlenmek için gittim ve güldüm eğlendim. iyi ki gitmişim. ama ihsan varol'un "iyi niyetinden" şüphem olmasa bile kadınlar konusunda yarışma programında da dikkatimizi çeken o "delikanlı-centilmen-kadınları sever (kadınlar çiçektir)" pozisyonunun sığlığı maalesef sürüyor, bazı anlar içimden sahneye ikinci cins kitabını fırlatmak geldi.

    seyirciye ufak ufak da olsa dokunduran ("ama küfretsem şimdi kıkır kıkır gülerdiniz," "neden kalkıp gitmediniz merak içindeyim" vs.) şakalar da battı bana. farklı birçok açıdan dalga geçilmeyi kesinlikle hak eden biri ile bedensel özellikleri, görünüşü üzerinden dalga geçmesini de kendisine yakıştıramadım. bir de söylemeden edemeyeceğim, anlatacaklarını unutmasa, elektronik tabletine hiç göz atmasa bile (ki bir kere unuttu ve göz attı) o tabletin kürsüdeki varlığı seyircinin güvenini biraz kırıyor.

    peki kadın vs. konularda politik hassasiyetlerimize zarif ve iyi niyetli bir sığlıkla değil, nükleer silahlarla saldıran louis ck ile, genç erkeklerin sevgilisi cem yılmaz'la niye uğraşmıyoruz da ali ihsan varol'la uğraşıyoruz böyle? seviyoruz da ondan :)

    tekrar etmek istedim, gösteriye gülüp eğlenmek niyetiyle gittim, güldüm eğlendim. böyle bir saik taşıyanlara, ali ihsan varol'un kelimelerini özleyenlere gösteriyi izlemelerini öneririm. bence elindeki malzeme çok bereketli, kendisini başka başka gösterilerde de uzun yıllar sahnede görebileceğimizi umuyorum.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap