6 entry daha
  • sendikacılığın ayrı bir mecra olduğunu ve genel olarak sol yapıların sendika faaliyetinde kısır kaldığını kabul ediyorum. ama yazarın belirttiği sorunun kaynağı hdp'nin ya da herhangi bir yapının mensuplarının sendikaları işgali değil de mücadele eden insan sayısının azlığı gibi geliyor.

    bir avuç insan bu işe omuz veren, yani bakın popüler eylemlere giden kitleden bahsetmiyorum, sendika gibi gerçek mücadele alanlarında mücadele eden, mücadele etmenin sizi popülerleştirmediği hatta hiç de görünmeyen alanlardan bahsediyorum. buralarda mücadele yürüten kişiler de genellikle hayatını mücadele adamış kişiler oluyor. cumartesi annelerinin eylemine gidiyorsun onlar, trans lgbti onur yürüyüşüne gidiyorsun onlar, bir işçi grevine,savaşa karşı yürüyüşe, memur eylemine vs vs gidiyorsun her yerde yer alıyorlar. bir siyasi partinin içinde örgütlü olanlar da çoğunluk olduğu için bu ekibin içinde, sendika faaliyetinde de doğallığında öne çıkıyorlar gibi geliyor.

    kimsenin bir yeri işgal ettiği yok kısaca. gidip mücadele etmek isteyen eder,öyle de herkesin yapabileceği bir iş değil böyle yaşamak. dediğim gibi bir avuç insan, istersen var edersin kendini.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap