aynı isimde "varis" başlığı da var
27 entry daha
  • genetik, çok oturma, beslenme, çok ayakta durma, hareketsizlik gibi faktörlerin yanında; bilinçaltında "bulunduğun yerden nefret etmek" ile de bağlantılıdır. olduğunuz yerden hoşnut değilseniz (iş, mevki, sehir, ev, ülke, vs.) öncelikle bunu değiştirmeniz ya da kabullenmeniz gerekir. daha sonra pilates ya da yoga ile düzeltilebilir. kendimdem biliyorum. bisiklet, ağır koşu, leg press gibi bacaklara aşırı yüklenilen spor ve hareketler bana iyi gelmiyor ama faydasını gören de varmış.
    vertigo ve meniere için kullanılan bazı ilaclar da kanımca varise sebep olmaktadır (yine kendimden biliyorum).
    kökenini tedavi etmeden, oradaki damarları ameliyat ettirmeniz birçok hastalıkta olduğu gibi sadece yüzeysel ve geçici bir çözüm olacaktır. bacağınızdaki varis geçecek, totonuzda basur çıkacaktır.
    bağırsaklarınızda sorun varsa bu da damarlarınızı etkileyebilir (kabızlık mutlaka tedavi edilmelidir).
    vücudumuzu bir bütün olarak ele almalı ve alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz. varis için önerilerim:

    -30 dakikadan fazla aynı pozisyonda oturmamak. oturarak çalışıyorsak her 30 dk. da bir kalkıp ufak bir tur atmak ya da parmak uçlarında yükselip gerinmek vs. otururken de ayaklarımızı bilekten gererek öne arkaya hareketler yapmak. ayak altımıza yükseltici bir şey koymak.

    -sıcaktan uzak durmak. özellikle çok sıcak suyla duş almaktan kaçınmak. duş sonunda, tamamen sıcak suyu kapatıp soğuk suyla ayak bileğinden popoya kadar soğuk su tutmak. varisli bölgeyi direkt güneş ışığına maruz bırakmamak.

    -daha önce belirttiğim gibi, sevmediğiniz bir yerdeyseniz bunu değiştirmek ya da oraya dair alginizi değiştirmek, yani kabullenmek.

    -margarin, vita yağı, ayçiçek yağı, mısır özü yağı gibi yağları tüketmemek. bol zeytinyağı (riviera degil, sızma olacak) tüketmek.

    -duzenli olarak gunde 30 dk. uygun ayakkabıyla yurumek.

    -gün icinde de uygun ayakkabı giymek. converse gibi, babet gibi tabanında yükseklik farkı olmayan, dümdüz ayakkabılar ve yüksek topuklu ayakkabılar giymemek. ayakkabınızın topuğu, ön kısmından 2 cm kadar yüksek olsa iyi olur.

    -elma sirkesi: gerçek, doğal elma sirkesini hem sürmek hem de içmek. ağrıyan varisli bölgeyi bir tülbente döktüğünüz elma sirkesiyle sarıp uyuyunuz. sabahları bir su bardagi ılık suya 1 tatlı kaşığı hakiki bal, 1 çay kaşığı soğuk sıkım çörekotu yağı, bir cay kaşığı elma sirkesi (ama gerçek elma sirkesi olacak. markettekiler midenizi deler ve işe yaramaz) karıştırıp içiniz. ülseri vs. olanlar dikkatli olsun. sirke zarar verebilir.

    -refleksoloji: uzunca bir konu ama özetle ayağınızın altına doğal bir yağ sürerek (z.yağı da olur) baş parmaklarınızla masaj yapin. ağrıyan yerler, bilyemsi şeyler keşfedeceksiniz. oraları rahatlatın. detaylı bilgi nette mevcut. yüzlerce video var.

    -uzun sure trafikte geciriyorsaniz ve araba koltuğunuzun on kısmı got kısmından yüksekteyse bu, kan akışınızı olumsuz etkiler. totonuzun altına bir minder koyarak yüksekliği eşitleyiniz ya da koltuk açısını ona göre ayarlayınız.

    -yoga ya da pilates yapın. özellikle yoganın çok faydasını gördüm.

    -günde en az 1 kere kıvamı ve şekli normal bir dışkılama yapmıyorsanız bağırsağınızla ilgilenin.

    -içinde; mısır şurubu, renklendirici, kıvam arttırıcı, tatlandırıcı, vs. bulunan paketli gıdalardan uzak durun (bisküvi, kola ve türevleri, hazır çorba, jelibon, vs.)

    -bana maya da cok dokunuyor. özellikle fırıncı mayası. uzak duruyorum. ekşi mayalı ekmek tüketmeye çalışıyorum.

    -eve geldiğinizde uzanın ve ayaklarınızı olabildiğince yükseğe kaldırın. kalpten 50 cm yukarı diyorlar ama ben 90° dikince ve bileklerimi öne arkaya oynatarak çok rahatlıyorum.

    -ayakları aşağı sarkıtarak oturmak yerine, evdeyken bağdaş kurarak ya da rahat hissettiğiniz şekilde ayağınızı yukarı alarak oturun.

    -omega 3 açısından zengin takviyeler, üzüm cekirdegi ekstresi, alerjiniz yoksa at kestanesi gibi destekleyici ürünler alabilirsiniz (doktorunuza danışın).

    -varis için önerilen (yukarıda da var) egzersizleri yapınız.

    -bol su tüketiniz.

    -visko yataginiz varsa degistiriniz (vücudu tamamen sardığından dolaşım sağlığını etkileyebiliyor.)

    şimdilik aklıma gelenler bunlar. doktor değilim. yukarıdaki her şey deneyim ve araştırmalarıma dayanmaktadır. sevgiler.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap