17 entry daha
  • dönemin şartları göz önüne alınmaksızın politik malzeme yapılan acı vaka. bu yapılan hareketin doğru olduğunu göstermez fakat alınan karar milletin bekası içindir.

    sanırım rte diğer olaylardan pek haberdar değil. stalin, aynı dönemde almanlara esir düşen veya diğer müttefik ordularına teslim olan sovyet askerlerini geri toplatmıştır. öyle 50-100 kişide değil. üç sene alan bu süreçte tüm avrupadan 200.000'e yakın asker geri alınmış ve infaz edilmiştir. bunların büyük kısmını türki halklar oluşturmaktadır. ilk tren bir sebepten ötürü türkiye'den geçirilmiş, çeşitli şehirlerde duran trenlerden bazı esirler kurtarılmış fakat büyük kısmı moskova'ya iade edilmiştir. bu duruma göz yuman yine dönemin hükümetidir lakin ikinci dünya savaşını kazanmış ve hızla yükselişte olan bir sscb'ye kafa tutmak boru değildir. herşeye rağmen bu trenlerden kurtarılan insan sayısı az değildir. avrupada bir çok soydaşımızı türk diplomatlar sahte pasaportlarla türkiye'ye göndermiş ve koruma altına almıştır. olaya humanistik açıdan bakacak olursak bir çok yahudi de aynı şekilde kurtarılarak türkiye'ye göç etmiştir.

    burada atıp tutan çomarlara kalsa ikinci dünya savaşına da girmeliydik. inönü eğer bu durumun önüne geçmeseydi kurulalı 20 sene olmamış cumhuriyetin ve ülkenin ne hale geleceğini tahmin etmek zor değil. benzer bir durum bugün yaşansa haberini dahi duyamazdık. saltanat uğruna kendi kardeşlerini boğduran padişahları ilahlaştıran toplumun ahıska türklerine ağlıyor oluşu ne büyük tezattır. sorsan bu insanların yaşadığı toprakları haritada gösteremeyecek adamlar rte videosu arkasına dramatik müzikler koyarak paylaşmıyorlar mı. sizin yapacağınız milliyetçiliği, soydaşlığı zikeyim.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap