24 entry daha
  • (bkz: gylfi sigurdsson/@ceyar i kim vurdu)

    premier ligin galli takımı swansea city'de forma giyen 1989 (26) izlanda doğumlu ofansif ortasaha.

    --- gylfi sigurdsson bölüm 2 ---

    geçen yıl (2014/15) transfer olduğu orta sıralama üstü takımında iki sezondur takımın yıldızı ve kilit adamı sıfatıyla sahaya çıkıyor.

    tarihinde ilk defa bu yaz avrupa şampiyonasında yer alacak olan izlanda milli takımının da süperstarı konumunda bulunuyor.

    --- yüzeysel kariyer özeti ---
    - henüz 15 yaşındayken (2005/06) izlanda'dan şampiyonşip ligi takımı reading fc'nin altyapısına katıldı.

    - zaman içinde tecrübe kazanması için çeşitli takımlara (shrewsbury-div 2- ve crewe alexandra -şampiyonşip-) yarımşar sezonluğuna kiralandı.

    - 20'sinde (2009/10) premier lig'den taze küme düşmüş reading fc'de ilk defa ilk 11 oyuncusu olmayı başardı ve harikalar yarattı. - 32 maçta 16 gol. -

    - hal böyle olunca soluğu tsg hoffenheim'da ( 2011/12 - 5,2m € - yaş 21) aldı. tecrübesizliği yüzünden acı vatan almanya'daki ilk ve tek sezonunda istediği kadar süre alamadı.

    - takıma katıldıktan bir yıl sonra (2011/12 - yaş 22) premier lig takımı galler'in gülü swansea city'ye kiralandı. ada futboluna geri dönüş senesinde rotasyonda oyuncusu oldu ve 18 maçta 7 gol atmayı başardı.

    - 23'ünde kariyer sıçraması yaptı ve tottenham hotspur'e (2012/13 - 10 m €) geçti. orada bulunduğu 2 sene boyunca bir türlü düzenli ilk 11 oyuncusu olmayı başaramadı. bunda bence zamanının basiretsiz tottenham teknik direktörleri andre villas-boas ve hıyar ağası tim sherwood'un çapsızlıklarının da etkisi oldu.

    - 25'inde bu sefer bonservisiyle olmak üzere swansea city'ye (2014/15 - 10m €) geri döndü ve olağanüstü bir performans gösterdi. bu sayede de tüm futbol dünyasına kendisini tanıtmış oldu. 32 maçta 7 gol 10 asistlik harika bir istatistik tutturdu ve ortasaha da arkasında oynayan (bkz: jonjo shelvey/@ceyar i kim vurdu)'le beraber tüm swansea city ataklarını şekillendirdi.

    - 26'sında (2015/16) ise, geçen sene gösterdiği muhteşem performansa kaldığı yerden devam etti. şimdiye kadar tüm oynanan premier lig maçlarında görev yapıp, takımına 36` maçta 11 gol, 2 asistlik katkı sağladı.

    kendisi geçen sene olduğu gibi bu sene de üst düzey top oynasa da swansea city devre arasında (2015/16) jonjo shelvey'yi newcastle united'a satmasıyla beraber büyük kan kaybetti. - zaten geçen sezon devre arasında da (2014/15) bir başka yıldızları (bkz: wilfried bony/@ceyar i kim vurdu)'yi manchester city'ye kaptırmışlardı. -

    anlayacağınız swansea city artık eskisi kadar özel bir takım değil. ellerinde yaratıcı ve seyir zevki veren, gylfi sigurdsson ve (bkz: andre ayew/@ceyar i kim vurdu) dışında hiç kimse kalmadı. onlar da daha ne kadar takımda kalır bilemiyorum ama swansea city'nin premier ligin üst sıralama takımı olduğu günler bundan sonra geride kalacak gibi görünüyor.

    ---------- bonus ----------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: swansea city/@ceyar i kim vurdu)
    ---------- bonus ----------
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap