223 entry daha
  • telefon arıza çıkarmazsa oldukça iyi ancak arızalı modellerden birisi size denk gelirse sizi hayattan soğutuyor. ekranda sararma meydana gelmeden önce 6 kişiye daha telefonu şiddetle tavsiye ederek aldırmıştım. şimdi 3 tanesi ekranda sararma, seste azalma, ekranın telefondan ayrılması gibi problemlerden şikayetçi.

    telefonun ekranında belirgin bir sararma oldu ve sony türkiye'yi arayarak durumu bildirdim. beni servise yönlendirdiler ancak telefon servisteyken yerine kullanabileceğim telefonum olmadığı için bir süre erteledim. ardından sararmanın olduğu bölümden telefonun ekranı ayrıldı (kalktı). telefonla kasa arasında bir boşluk oluştu ve telefonun su geçirmezlik özelliği yalan oldu.

    telefonu servise götürdüğümde telefonda bükülme olduğu için garanti dışı kaldığını belirttiler. üşenmedim laboratuvarda profilometre ile ne kadar bir bükülme olduğuna baktığımda yaklaşık 0.2 mm (200 um) bir eğilme fark ettim. yani bir saç teli kalınlığında. üşenmeyip 1 saç teli kalınlığındaki bükülmenin telefona ne kadar kuvvet uygulayacağının simülasyonunu yaptım. yetmedi telefonun video çekerken ne kadar ısındığına dair kızılötesi sensörle sıcaklık ölçümleri yaptım. tüm verileri toplayıp tüketici mahkeme heyetine verdim. şimdi yanıt bekliyorum tüketici mahkeme heyetinden.

    bu arada sony türkiye'nin bana verdiği cevap "üzgünüz, biz telefonu görmediğimiz için servisin söylediği bizim için geçerlidir"den başka bir şey olmadı.

    bir çok kişinin söylediği gibi sony türkiye'den uzak durmakta fayda var gibi.

    (bkz: kvk'nın bir telefon kapağı için 652 tl istemesi)
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap