141 entry daha
  • başlık altında yazılanları zaman zaman sesli gülerek okudum. ilahi sözlük! çoğu kişi önce bu kadınları aşağılamış da aşağılamış, sonra da bu kadınlarla evlenen erkeklere acımış da acımış. benim anlamadığım şu; bu kadınlarla evlenen erkekleri ne sanıyorsunuz ki siz? kader kurbanı falan mı?

    gayet basit bir örnek vereceğim. burası ekşi sözlük. iyi kötü liseli de olsa, bir iki kitap okumuş, bilgisayar kullanmayı bilen kişilerin yazdığı bir platform burası. sabah akşam şu sol frame'de kadınlarla ilgili başlıklara bir bakın.

    hemen örneklendireyim. geçenlerde 'hem menemen yapan hem de çay yapan kadınlar' hakkında en az 10 girdiden 9'u şu şekildeydi: eşim olur kendisi. evlenilir ki bununla. her türlü öpülür yalanır. kadındır o kadın!! vs. menemen ve çay yapan kadını beğenmeyenlerin alternatifi de 'peynir tabağı yapsın canım, o da kadındır nihayetinde' oldu. yani kadın her halükarda bir erkeğe hizmet ettiğinde beğeniliyor. kadınları bu şekilde bilinçaltından şartlandırıyorsunuz, ondan sonra hayatı mutfak ile salon arasında geçen bir kadını sabah akşam burada yeriyorsunuz. yegane ilgi alanı, hobisi ve tüm hayatı 'ev' olan bir kadından ne bekliyorsunuz ki? bilakis yegane ilgi alanı, hobisi ve tüm hayatı ev olsun diye bunca çabalarken üstelik.

    örneğin kadın ev alanının dışına çıksın. ilgi alanı asfalt olsun. şimdi gidin kadın şöför başlığına bakın. her 10 girdiden 9'u şu şekilde: kadın şöför mü? uhuhauaaa. oksimoron lan o. kadın otursun evinde!

    ilgi alanı üniversite olsun. şimdi gidin doktora yapan kadın başlığına bakın. her 10 girdiden 9'u şu şekilde: doktora yapan ama yumurta kıramayan kadın ne boka yarar? sıçmışım doktorasına.

    ilgi alanı film, oyun, kitap olsun. şimdi gidin marvel karakterinden hoşlanan kadın başlığına bir bakın. her 10 girdiden 9'u şu şekilde: erkeklere yaranmak için okuyormuş gibi yapan kadındır o, okumaz aslında.

    kıssadan hisse; eh be sözlük erkeği! istisnaları elbette bir kenara koyuyorum ama tüm dünyanın senin etrafında döndüğünü zanneden kamilin tekisin. anacığın zamanında 'göster oğlum, herkes ürksün. aslansın, kaplansın, erkeksin, yürrrrü' demiş sana, bu yaşta hala kendini prens sanıyorsun. sabahtan akşama kadar kadın dediğin bana böyle hizmet edecek, beni böyle mutlu edecek, kadın dediğin evde oturacak, kadın dediğin bana itaat edecek babında girdiler döşeyip duruyorsun.

    hani diyorsunuz ya, bu kadınlarla evlenen erkeklere yazık diye. bakire olmayan kadın açılmış puding gibidir diyen, evrimini tamamlayamamış primat türleri de evleniyor bu ülkede, unutmayın. gerek eğitim, gerek iş yaşamı, gerekse sosyal alanda erkeklerle her konuda yarışabilecek bağımsız, güçlü, mudanası olmayan kadınlarla evlenebildiklerini mi sanıyorsunuz siz bunların? neden bu kadar öfke ve nefret dolu bu kamiller, bu donanımlı kadınlara karşı, anlamıyor musunuz?

    böyle hayatı mutfak, salon, bebek odası arasında geçen, eve kapatılan kadınlarla evleniyorlar nihayetinde. yegane meşgalesi de ev olan bir kadın oturup sosyal medyada stephen hawking'den alıntılar yapacak değil ya. perdesi ile koltuk takımı, koltuk takımı ile halısındaki şal deseni, halısındaki şal deseni ile fincanın kenarındaki kurdelesi hakkında resimler paylaşıyor.

    gündüz sol frame'de 'küçük memeli kadınlar gözümü rahatsız ediyor. dünya benim etrafımda dönüyor, tamam mı? dekolte giymesinler yhaa' diye nasıl dedikodu yapıyorsa, geceleyin karısıyla kaldığı yerden kız kıza dedikodusuna devam ediyor bu erkek. çap ve teğet meselesi.

    tanım: kimseye zararı dokunmadıkça bırakınız yapsınlar, bırakınız etsinler dediğim kişiler.
338 entry daha
hesabın var mı? giriş yap