154 entry daha
  • özel okulda burslu okudum ve benimle aynı okulda paralı okuyan 3 arkadaşım thy'de pilot; benim 3 katım maaş kazanıyorlar. 'kalitesiz/sıradan üniversitelerde okuyan insanlara bu kadar para verilir miymiş? pilotlara lafı yokmuş, onlar belli bir eğitim ve kültürden geliyormuş.'
    ben mobilden yazıyorum, üşenmeyen bir arkadaş, bu öfkeli ve dünyadan bihaber yazar arkadaşa özel pilotaj okullarının linklerini yollayabilir mi rica etsem?

    bir başka yazarın da dediği gibi; benim işim çok zor, çok ağır şartlarda çalışıyorum, ailemi göremiyorum vb. şikayetlerde bulunarak kendi mesleğini yüceltme, diğerlerinden daha önemli bir iş yapıyormuş gibi göstermeye gerek yok. eminim hosteslikten de arap ülkelerinde mühendis olmaktan da zor şartlara katlanılması gereken meslekler vardır. mesele şu ki, kimse kimsenin kafasına silah dayamıyor arkadaşlar. mesleğin şartlarından şikayetçiyseniz, daha az şikayet edeceğiniz bir meslek edinin; ya da icra ettiğiniz meslekte hakettiğiniz paraları kazanamadığınızı düşünüyorsanız, o paraları kazanabileceğiniz meslekleri icra edin. hiçbir bilgi birikiminizin olmadığı konularda tespit sıçmak yerine gidin hayatınızı değiştirin.
    ben 7 yıldır kabin memuruyum; evet zor şartlarda çalışıyoruz ama kimse de kafamıza silah dayamıyor. hepimizin bu mesleği seçme sebeplerinden biri de eminim, gerçekte sahip olduğumuz (okulunu okuduğumuz) mesleklerimizi icra ettiğimizde kazanamayacağımız paraları kazanacak oluşumuzdur. ben mesleğimden feragat edip başvurdum thy'ye ve hiç tanıdığım olmadan geçtim mülakatları.

    hosteslere 2500 lira verilmesini sağlayamaz ama kendiniz hostes olabilirsiniz. konu hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup, alakasız mecralarda nefret saçarak kendinizi rezil etmek yerine gidin başvurun. ' hostes olmak isteyen kim?' derseniz de burada harcadığınız enerjiyi çok daha güzel şeyler yapmak adına harcayabileceğinizi hatırlatmak isterim.
113 entry daha
hesabın var mı? giriş yap