121 entry daha
  • ilk defa bir oyun trailer'ından sonra gözler doldu, içim burkuldu. evde yalnız izleseydim muhtemelen ağlayacaktım. allahtan insan içindeydim.

    trilyon tane teori v.s tabiki var ama en elle tutulanı, ve benim de oyumu verdiğim şu;

    firefly joel'imizi öldürüyor. ellie ise bu duruma tabiki 'dişe diş kana kan intikam intikam' sloganı ile karşılık veriyor. peki bu teoriyi destekleyenler neler?

    birincisi trailer'da ki ölülerin zombi değil insan olması ve gayet vahşice ölmüş olmaları. şarkısına başlamadan önce ellie'nin alnından akan kanlar, yine ikili mücadele esnasında çürümüş zarar görmüş, hafif kanlı elleri...

    bu görsel öğeler ve yapımcının 'ilk filmin teması sevgiydi. ikinci filmin teması ise nefret' söylemi bize buram buram intikam temasını gösteriyor. ayrıca yine şarkı başlarken joel'in (töbe istafrullah) ışıklar içinden hz.isa gibi gelmesi ölüm temasıyla cuk oturuyor.

    muhtemelen flashbecklerle joel'i bol bol göreceğiz. zira ilk filmde joel'i seslendiren amcamız tekrar ekibe adını yazdırmış gözüküyor fakat ilk oyunun aksine bu sefer esas kontrol ettiğimiz karakter ellie olacak gibi.

    benim en merak ettiğim şey şu. ellie joel öldükten sonra baya baya onun hayalini, hanisülasyonunu gören bir karakter oldu ve öyle mi ilerliyoruz yoksa bu trailerda bizim iliklerimize kadar buram buram intikam hissetmemiz için yapılan bir hareket miydi?

    'tüm düşmanlarımı tek tek harcayacağım' derken joel'e bakışı... o kadar gerçekçi o kadar hisliydi ki.. ben hayatımda en nefret ettiğim adama öyle bakamadım henüz. bu oyunla bu yüzden bu kadar bağ kuruyoruz sanırım. ruhuna dokunuyor insanın..

    oyunun hiç mi kötü yanı olmayacak? tabiki olacak. hatta bir tanesini çıkmadan söyleyeyim.

    ey naughty dog şerefsiz misin? karaktersiz misin? insanların deli gibi beklediği oyunun trailerını salıp, ağlatıp, heyecanlandırıp, kafa bulandırıp ondan sonra 'arkadaşlar oyun daha ön yapım aşamasında. min 2 yılı var daha çıkmasına ekiekieki' demek nedir ya?

    yatacak yerin yok.
1801 entry daha
hesabın var mı? giriş yap