591 entry daha
  • bilim adamlığıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, bazılarının açıklayamadığı her şeyi dinle ve tanrıyla açıklamaya çalışmasına benzer biçimde açıklayamadığı her durumu cinsellikle açıklamaya çalışan sapık bir şarlatandır.

    zamanında yahudi olduğu için ezilmiş ve bu durumu kabullenemeyen yakın arkadaşı carl jung tarafından gereğinden fazla desteklenmiştir. carl jung tipik bir aryan olduğu için toplumda her zaman için sözü dinlenmiş ve kısaca özetlemek gerekirse o freud iyidir dediği için freud iyi sanılmıştır. iqsu büyük olasılıkla yüksek olmasına karşın eqsunun fevkalade düşük olması jung'u bu hataya itmiştir. tabir caizse öz ağabeyi gibi gördüğü bir dostunun gazına gelerek onu yüceltmiştir. bu saçmalığın günümüze kadar gelmesi ve hâlâ eğitimli insanların bile freud hergelesini bilim adamı sanması da din kavramının günümüzde bu kadar ciddiye alınıyor olması gibi bir durumdur. eğitimli bir insanın "kitaplar gökten inmiştir, meryem ana bakireydi, ölünce cennet ve cehennem var" demesiyle "freud bilim adamıdır, tezleri ciddiye alınmalıdır" demesi aynı saçmalıktadır. umarım ki freud'un zırvaları din kadar uzun süre yaşamayacak, önümüzdeki nesiller freud'u hak ettiği gibi bir soytarı olarak anacaklardır.

    burada carl jung'un yaptığı şeyin günümüzde liberal avrupalı kızların gerçekleri görmeyi reddederek tecavüzcü arapların ve afrikalıların ülkelerine dolmasına destek olmalarından çok farkı yoktur. saflık ve iyi niyetten ortaya çıkan korkunç bir tablo söz konusudur. bu liberal hanım kızlarımız nasıl iyi niyetleriyle ülkelerini cehenneme çevirdiyse carl jung da iyi niyetiyle kendini bilmez bir alçağın bugün bilim adamı olarak kabul edilmesine yol açmıştır. zira jung freud'a yahudi olması yüzünden ezilmesini kabullenmeyerek yardım elini uzatmıştır, ancak sapık bir şarlatanın kızıl saçlı bir protestan da olsa, esmer bir yahudi de olsa, zenci satanist de olsa, ateşe tapan brezilya yerlisi de olsa her halükârda yine sapık bir şarlatan olduğu gerçeğini gözden kaçırmıştır.

    bu saçma adamı bilimi adamı kabul ettiği için ya da psikoloji okuyup da kendini bilim insanı sandığı için cognitive dissonance yanılgısına düşerek eksiye basmayı düşünen arkadaşlara da son bir şey hatırlatayım: freud'u seviyor musunuz? bilim adamı olarak mı görüyorsunuz? para koleksiyonu yapmanın bokla oynama dürtüsünden kaynaklandığını iddia eden bir adamı destekliyorsunuz. bunu herkesten önce kendinize nasıl açıklayacaksınız? bu herif bilim adamıysa cübbeli ahmet hoca da astronottur. haydi hayırlı traşlar...
1135 entry daha
hesabın var mı? giriş yap