324 entry daha
  • biyolojik olarak seçimden bahsediyorsanız evet ama o da 30 da başlar ki; modern zamanlarda bu 40'a çıkmıştır. bir kadın olarak da bunu sadece biyolojik olarak kabul ediyorum. ama bu sanırım kadın-erkek ilişkileri açısından geçerli bir önerme. hele de siz kalıplara çok takılı kalmışsanız geçerlidir.

    ama şöyle bir gerçeklik var, kendimi ruhen ve psikolojik olarak kendimi 20'li yaşlarımdan daha değerli ve güçlü hissediyorum. kim olduğunuzu, gerçekten ne istediğinizi bilmek hiç bir yaşta o kadar kolay değil zaten. sadece kendinizce sizi mutlu edecek şeylerin peşinden koşun, hayat zaten size yeterince zorluk çıkaracak bunları öğrendim. varoluşsal problemlerle bu çağda, bu sistemde uğraşmak zaten çok zor. bunu kabul edin hiç sorgulamayın demiyorum ama çok da canınızı sıkmayın hayatın amacını aramak için. büyük acıları yaşadım. hayata karşı çok savunmasız değilim artık ama amaaan yapacak bir şey yok demeyi de öğrendim artık. o bunalımlar filan farklı bunalımlar olarak hayatımda devam etse de, keşke şu kafalarımda 20'li yaşlarda olsaydım dediğim çok. artık istemediğim şeylere daha kolay karşı çıkabiliyorum. çekmemem gereken insanları gerçekten de çekmiyorum. kendi değerimin daha çok farkına vardım. 20'li yaşlarda kendimi boşu boşuna üzdüğüm ve günlerce kafa yorduğum şeylere şimdi gülüyorum. kendimi boşu boşuna nasıl üzmüşüm diye üzülüyorum hatta. sağ elimle sol elimi tokalaştırıp aynada kendimi öpüp kendim olduğum için bir daha teşekkür ediyorum evrene.

    mesela en güzeli hiç bir gerizekalının beni değersiz hissettirmesine izin vermiyorum ve rahatlıkla sen kimsin ya diyebiliyorum. örneğin dişini fırçalamaktan aciz adamların benden bakımlı olmamı beklemesine eeeyyyyy ile başlayan cümleler kurabiliyorum. kendimle çok güzel ve rahat dalga geçiyorum. kendime üzülmek yerine kendimle eğlenebiliyorum. her yerde, herkesle, her ortamda özgüvenle ve özgürce varolabiliyorum, düşüncelerimi rahatlıkla belirtebiliyorum.

    o yüzden 20'li yaşlardaki kadınlara da söyleyeceğim şey 30'larda gelen özgüvene şimdiden sahip olun ve değersiz hissetmeyin. kıymetinizi bilin. hayatınızı değerim düşecek deyip harcamayın ve hiç bir zaman sadece erkek oldukları için ve biyolojik olarak bir takviminiz var diye erkeklerin size değer biçmelerine izin vermeyin. sizin değerinizi ancak kendiniz belirleyebilirsiniz.
167 entry daha
hesabın var mı? giriş yap