4 entry daha
  • yapımcıların elinde mutheşem bir proje vardır ancak daha önce anlaştıkları yönetmenler çinde geçen hikayeyi başarısızlıkla ve büyük hayal kırıklıklarıyla filme başlayamadan bırakırlar.
    böylece proje 90 lı yılların sonuna doğru japon sinemasının yükselen yıldızı olan miike takashi nin önüne gelir çünkü ortamda ondan daha çılgını yoktur.yapımcılar düşman kardeşler olan japonya ve çin ilişkileri ile uğraşmamak için bütün sorumluluğu miike nin omuzlarına yüklerler ve içi proje için ayırdıkları tüm para olan bir çantayla ekibi çine yolcu ederler.japon ve çin uyumsuzlukları film içinde sıkça miike tarzıyla yüzümüze vurulur.filme ayrılan tüm finansman yanında olduğu halde miike yapımcıların verdiği deadline dan önce ülkesine tamamlamak zorunda olduğu filimle dönecektir.
    yukarıdaki hikaye başlı başına bir filme ilham verecek kadar özgün ve hırs dolu olmasına rağmen the bird people in china için sadece başlangıçtır.yıllar sonra kendisiyle yapılan bir röportajda miike tek özleminin o yıllardaki kadar enerjik olmak olduğunu anlatır.filme konu olan olaylardan yolculuk kısmı tüm ekip tarafından birebir yaşanmış miike durum için "kameranın yerini değiştirsek ben ve asistanlarım da aynı performansla başrolde olabilirdik" özetini yapmıştır.
    film miike nin filmografisinde biraz sırıtsa da tek başına ele alındığında özellikle görüntü yönetimi açısından önemli bir çalışmadır.
    hadi gelin koyumuze geri donelim teması miikenin keskin mizah anlayışıyla doygunlaşır ve karşımıza keyifli bir seyirlik çıkarır
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap