6 entry daha
  • harry potter hayranları beni her zaman şaşırtmıştır. evet, bir çok kitabın, dizinin, filmin, çizgi romanın, animenin ve hatta oyunların hayranları vardır. ama bu kitle sanki biraz diğerlerinden farklı. nedeni de çok açık aslında. mesela benim yaşım 27. ilk kitabı elime aldığımda gerçekten de 11'di yaşım. bu serinin arkasına neler okumadım, izlemedim, hangi kahramanlarla tanışmadım ki, hem de bu seriden kat kat başarılıydılar bir çok yönden. ama eksiklikleri, hataları olduğunu bilmeme rağmen her zaman en sevdiğim, canım sıkıldığında aklıma gelen de bu seri oldu yine. işte bu yüzden farklı bu kitle, çünkü çoğu için ilkti bu, fantastik dünyayı küçücük yaşta bu seriyle tanımaya başladılar, arkasından üstatları okudular. daha büyük ağabeylerimiz, ablalarımız gibi önce tolkien, le guin, pratchett külliyatlarını devirip sonradan elimize bu seri geçmedi. bu seri bizi onlara yönlendirdi.

    şimdi bakıyorum, yine bir şeyler yapmaya çalışıyorlar, tutkuları azalmamış ve kendilerine sunulan alternatifler(fbawtft, cursed child) onları doyurmamış, daha fazlasını yapmak için uğraş veriyorlar. ben inanıyorum ki, nasıl peter jackson ömrü boyunca hayalini kurduğu orta dünya evrenini elinden geldiğince sinemaya uyarladıysa ileride de bu kitleden böyle insanlar çıkacak ve çok güzel işler yapacaklar.

    bu haberi duyduğumda da çok sevindim. umarım warner bros. ile bir anlaşmaya varabilirler ve rowling'in yapamadığını yaparlar, seviyorum sizi ponçikler.

    (bkz: entry'nin sonuna doğru saçmalamaya başlamak)
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap