7 entry daha
  • tüm soruların cevapları doğanın kendisinde saklıdır.

    bilinç nedir, nasıl var olmuştur? mikroorganizmalar ilk reseptörleri geliştirdiklerinde bilinç kavramı başlamıştır. şöyle ki; ışığı gördün kaç, sıcağı gördün yaklaş. böylece doğal seçilim sürecine girilmiş ve ışıktan kaçamayan veya sıcağa gidemeyen canlılar ölmüş fakat reseptör geliştirerek hayatta kalman şansını arttıran canlılar hayatlarına devam etmiştir (asıl soru reseptörü nasıl geliştirdikleridir).

    bu çok basit bir anlatımdır ama bu mekanik düzene milyarlarca oldu ekleyerek günümüzdeki insan bilincinin nasıl çalıştığını anlayabilirsin*. beyin ölümü gerçekleştikten sonra organlar yaşamaya devam eder ve sende bunları yeni canlılara umut olarak bağışlayabilirsin.

    asıl olan şey beyindir. yaşanan her şey beyindedir. gözünle görüp, beynin algılamadıktan sonra her şey elektromanyetik dalga olabilir. enerjiyi sadece beyninle maddeselleştiriyor olabilirsin.

    bilinç başka bir gezegende olabilir. senin beynin bir alıcı olarak onu görüyor ve uyguluyor olabilir.

    ruhun olabilir. beynin ruhunla bir yaşıyor ve düşünce gücünle özgür kalıp başka alemlere gidiyor olabilir.

    bundan önce yaşayan insanların bilincini atom atom üzerinde yaşıyor olabilir. bilincin yalnızca senin değil, büyük bir bütünün küçük bir parçası olabilir.

    belki de bu söylediklerimin hepsi yanlıştır.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap