3 entry daha
  • 2016 yılında sm entertainment şirketi altında çıkış yapmış kpop grubu. adının açılımı neo culture technology'dir. sm, gruplarının artık eskidiğini düşünmüş olsa gerek ki nct için görmeye alışık olmadığımız bir konsept hazırlamış.

    grup şu an için nct 127, nct u ve nct dream olmak üzere üç alt gruptan oluşuyor. şu an için diyorum çünkü bu alt gruplarının sayıları artabilir ve alt gruplar arasında üye alışverişi olabilir. genellikle kpop dünyasında yeni üyelere sıcak bakılmaz ama sm'in iddia ettiğine göre nct sürekli üye döngüsü üzerine kurulmuş bir grup. sanırım bu sayede alternatif ve taze soundlarını koruyabilecekler. tabi ki uzun vadede bu konsept grubun dinamiğini nasıl etkiler düşündürücü.

    sanıyorum nct 127 bunların ana alt grubu. çoğu albüm ve klip bu gruptan çıkıyor. üyeler yaşlarına göre büyükten küçüğe johnny, taeyong, taeil, yuta, doyoung, jaehyun, winwin, mark ve haechan olarak sıralanabilir. müzikal anlamda dinlediğim en iyi kpop gruplarından biri olduklarını düşünüyorum. çok dengeli ve günümüze uyum sağlayan alternatif bir soundları var. sadece kpop değil, diğer pop müzik dinleyicilerine de hitap ediyorlar. dansları da müzikleri gibi alışılmışın dışında fakat akılda kalıcı değil. hayranların da takip edebileceği kareografilere yönelmeleri lazım. görüntüleri ve tarzları ise kusursuz. zaten sm'den beklenen de budur ama nct'ye ayrı bir özendiklerini düşünüyorum. kliplerin her biri unutulmayacak cinsten. dance practice videoları da başlı başına birer klip gibi zaten. her albümden birer klip bırakalım şuraya: fire truck, limitless, cherry bomb

    nct u ise ilk çıkış yapmış alt grup. nct 127'den taeyong, mark, jaehyun ve doyoung'un yanında ek olarak ten beş üyelik grubu oluşturuyor. fakat the 7th sense'i yayınlayıp ortadan kayboldular. tarz benzerliği nedeniyle sm bunlara ayrı şarkı çıkarmaya üşendi sanırım. onun yerine üç ay önce ten'e solo klip çıkardılar.

    nct dream de bunların alt yapısı olsa gerek çünkü grup sadece 2000lilerden oluşuyor, yaşı gelen nct'nin diğer gruplarına transfer oluyor. şu ana kadar mark ve haechan nct 127'ye çıkanlardan, yeni bir üyenin gelmesi de yakındır. gözünü para bürüyen sm de 14 yaşındaki çocuklara debut yaptırıyorsa en az 12 yaşında train ettirmeye başlıyor demek ki. hayatlarını bu uğurda harcayan veletleri izlemek istiyorsanız link.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap