5 entry daha
  • dışarıda atama bekleyen x öğretmeni sayısı çok fazla ise x öğretmenliği puanları yükseltilmeli, kontenjanları düşürülmeli. yani belirli bir süre için x öğretmenliğini okumak zorlaştırılmalı. devletin y öğretmenlerine ihtiyacı varsa y öğretmenliği puanları düşürülmeli, kontenjanları arttırılmalı, gençler y öğretmenliğine teşvik edilmeli. bizde böyle değil. öğrenci de ebeveyn de pek dikkat etmeden tercih yapıyor. sonuç işsizler ordusuna yeni neferler yetişiyor.

    çiğköfteci açar gibi üniversite açılması da ayrı sorun. 20 yıl önce avukat denince insanlar durup bakarmış, çünkü üniversite sayısı az, hukuk fakültesi sayısı az doğal olarak avukat olmak zor. şimdi ise avukat olmak kolay, avukatlık ayağa düşmüş durumda. çünkü herkes hukuk okuyor.

    özel üniversiteler ticari işletme mantığıyla hareket etmesinler diye vakıf aracılığıyla kurulur ama bizim vakıf üniversiteleri; diploma satan, para için öğrenciyi dersten bırakan, kitap satan, bahis şirketleri gibi reklamlar yapan ticarethanelere dönüşmüş durumda.
191 entry daha
hesabın var mı? giriş yap