3 entry daha
  • öncelikle bu çağ bitti diyerek birisi çıkıp anında duyuru yapmayacağından bitse bile hemen haberdar olunamaz. zira o çağ bitse bile üzerinden bir süre geçtikten sonra tarihçiler tarafından adı konuluyor. benim kendi adıma tahminim 2. dünya savaşının sonuyla birlikte sıcak savaşlar döneminin bitişiyle bir çağ sona erip yeni bir çağ başlamış olabilir. ama sıcak savaşların tekrar başlamayacağının garantisi de olmadığı için bir süre daha adı konulamaz. yahut başladığı tarihe kadar olan döneme "barış" çağı adı verilebilir. tabi ki bu "barış" çağı tırnak içinde. çünkü görünür de yapılan savaşların son bulup her türlü arka plan savaşının ve insanlık ayıplarının devam ettiği bir çağ olmuş olur.

    bunun yanı sıra ikinci bir tahminim de 2020 yıllarla birlikte başlayacağını düşündüğüm önümüzde 1000-2000 yıla yayılacak olan insanlık ve bilinç çağı olabilir. bunun da astrolojik ve astronomik veriler ışığında bakılarak dünyanın açısıyla alakalı bir değişime dayandırıldığının bir çok makalesi var. ancak o konuya girersem yazının sonu gelmek bilmez. ancak çok çok özeti 2000 yıl önce geçilen balık ekseniyle gelen din ve manevi değerler çağının sonlanıp açının kova'ya kaymasıyla kova temalı akıl, bilinç, madde, insan hakları gibi mantık temalarının hakimiyeti altında bulunan bir çağ başlayacak. bunun başlangıcının ise 2020'ler olduğu tahmini ölçüler ile değerlendiriliyor. ancak 2000 yıllık uzun bir periyot düşünüldüğünde 2020'ler bu 2000 yıllık dönemin en fazla ilk tohumu, ilk filizleri gibi olabilir. umarım şu anda yaşayanlar olarak bu yeni 2000 yıllık dönemin temalarını da doya doya tadarız ki böyle dev bir eksen değişikliğinin birinin kapanıp diğerinin açılışına şahitlik etmek (üstelik geçilen çağ insanlık çağı olarak adlandırılıyor.) bu kuşakları çok özel insanlar haline getirebilir. zira bir önceki eksen değişimi "milat" olarak kabul edilmişti.

    ek bir detay: bu eksen değişimlerinin insan davranışları üzerinde en devrimsel derecede hissedilir olanları sabit burçlar kuşağından gerçekleşenlerdir. (boğa, aslan, kova, akrep)
    örneğin bundan önceki en yakın sabit burç kuşağı boğa kuşağı olmuştur. (eksen burç diziliminde geriye doğru gider.) boğa temaları yer, toprak, üretim, maddiyat gibi konuları ele alır ve boğa çağında insanlık yerleşik yaşama geçmiş, tarımı keşfederek topraktan üretime başlamıştır.
146 entry daha
hesabın var mı? giriş yap