46 entry daha
  • belgesel'in yönetmeni bryan fogel aynı zamanda amatör bisikletçi.

    armstrong olayından yola çıkıyor. sistemin nasıl alt edileceğinin ve dopingin vücuda nasıl etki edeceğinin kanıtını göstermek için amatörlerin tour de france'ı denilen bir yarışa katılıyor* 14üncü oluyor. ''ilk 10 ile aramda dağlar kadar fark var, onlar kesinlikle farklı bir seviye '' diyor.

    (bundan sonrası biraz spoiler)
    daha sonra ucla labaratuvarlarının da kurucularından abd'li bir amcaya yanaşıyor(ona nasıl ulaşıyor hiç bilmiyorum). '' bana sistemli doping verin ne kadar güçleneceğimi ve wada'nın doping testlerini nasıl alt edeceğimi belgeleyeceğim '' diyor.

    abi, ben ''yapmam ama omurgasız bir rus var, o yapar'' diyor ve skype ile grigory'ye ulaşıyor. bunlar işi grigory'nin bir ara los angles'a gelmesi ve beraberinde bryan'ın sidik örneğini kaçırmasına kadar işi ilerletiyorlar.
    bryan grigory'nin gözetiminde düzenli olarak doping alıyor ve idman değerlerini profesyonel kişilere ölçtürüyor. bir sene önceye göre yüzde 20 performans artışı yaşıyor.
    tam bir sene sonra aynı amatör yarışa katılıyor ve ilk 4 günü ilk 10 içinde geçiyor ancak sonra bisikletinde bir arıza olduğu için 25. falan bitiriyor.

    tam o arada ruslara karşı başlatılan doping avı ayyuka çıkıyor ve grigory'nin göt inanılmaz tehlikeye giriyor. zaten oradan sonra belgeselin de yönü tamamen buna kayıyor. grigory istifa ediyor ve ülkeden kaçıyor vs.vs.

    belgesel'de yıllarca dopingin sistemlice yapılmasını yönetmiş grigory şirin gösterilmiş bence (evet çok renkli bir karakter ama bu onu masum yapmıyor aq).
    bunun dışında her ne kadar rusya kadar hükümet eliyle olmasa da, diğer ülkelerin de ne bok olduğu ortada, ona pek değinilmemiş.

    ama onun dışında hem rusya'nın nasıl bir sistemli psikopat olduğu hem de bu işlerin artık nasıl mide bulandırıcı hale dönüştüğünün çok iyi bir portresini çiziyor. kaliteli belgesel.

    bryan fogel : they’re all doing it. ıt led me to think, “what is wrong with the system?” rather than “what is wrong with lance?”.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap