• ilişkiler neden sıçıyor?

    aslında böyle bir başlık açmak istedim ama terbiyem müsade etmedi. hem de hemen biri gelir ekşi sözlüğün neden böyle olması falan der şimdi dedim.. boş ver dedim.

    şimdi arkadaş...

    yakın çevremdeki insanların (kendim de dahil) ilişkiler konusunda bir çeşit hesaplaşma kafası yaşadığını fark ettim. bana anlatılan problemlerin genelinde aman efendim ben onun için şunu bunu yaptım karşılığında o ne yapıyor, o benim için şundan bundan vazgeçti ben hala böyle davranıyorum falan gibisinden çeşit çeşit denklemler eşitlikler kurma, kıyaslar hesaplar yapma gayreti var..

    hepimiz muhasebeci kesilmişiz, devamlı bir giriş çıkış hesabındayız..

    benim bildiğim bir şey varsa, o da muhasebeci olmadığımdır.. senin de olmadığını biliyorum.. muhasebeciler sözlük falan okumaz.. (kesin burda bi milyon tane vardır)

    dur şimdi bilimsel bir şey de yazayım.. holland'ın tipoloji kuramına göre muhasebeciler geleneksel tipler olur.. buradan vardığım sonuç:

    muhasebeci olmadığımız halde kendimizi muhasebeci zannetmemizin altında yatan sebep, toplum olarak hepimizin geleneksel muamele görmüş olmasıdır..

    di mi ya.. doğu toplumlarındaki bu geleneksel yaklaşım bizi bu hale getirdi.. işte sorunun kaynağı bu.. aşırı geleneksellik...

    sonuç olarak vardığım en son sonuç:

    bu kafadan kurtulmadıkça ilişkilerimizde mutlu olmamızın imkanı yok diye düşünüyorum.. ama kafadan da kurtulmak kolay değil. alışmışız. yani böyle yetiştirilmişiz ne yapalım... habire hesap kitap. ben ne verdim sen ne verdin. biz ne taktık onlar ne taktı. pardon o başka konuydu.

    hem kafadan kurtuldun diyelim. yine mutluluğun garantisi yok. yani sen makine misin? değilsin. insansın. yine hata yaparsın illa ki..

    neler neler yaparsın kim bilir.

    o yüzden ben bir şey diyemiyorum.

    bu yazı da böylece bir yere bağlanmadan bitmiş oldu.
2880 entry daha
hesabın var mı? giriş yap