24 entry daha
  • filmin bazı sahnelerinde ciddi bir senarist amatörlüğü vardı. koskoca holivut filminde yakışmıyor. o amatörlükle ilgili teker teker yazamayacağım ama en kuvvetli amatörlüğünü spoiler içinde yazacağım.

    --- spoiler ---

    jerry'nin elinde çiçekle o'neill'ın kızının evine geldiği sahnede arkada çöp kutuları duruyor ve o çiçeğin çöpe atılacağını en aptal izleyici bile bağıra bağıra söyleyebilir. o kutular neden orada? nasıl bir görüntü bu? aynısını senaryo dersi alan bir öğrenci yazsa üstünü çizerler. olay örgüsüne hizmet etmek için sahneye konulmuş çöp bidonları... tam da kapının önüne... eğer seyirciğe "ben demiştim" dedirtmekse niyet bu tutumun başka sahnelerde de olması gerekirdi ancak yok. sanki iki plan çekmemek için aceleyle kadrajın içine çöp kutusu yerleştirilmiş gibi görünüyor. bu gözüme fazlasıyla battı.
    bunun dışında yazarlık konulu palavralar içeren ve yazarlığı tılsımlı bir şeymiş gibi gösteren üst perdeden konuşan bir film olmuş. adına gönderme yapılan eserle ilgili de hiçbir şey yok. (ucuz birkaç sahne vardı)
    --- spoiler ---
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap