45 entry daha
  • birazdan taktiklerimden bahsedeceğim en sevdiğim kart oyunu.

    farklı ortamlarda ufak farklarla oynandığını gördüm. biz kendi aramızda en az 2 kart ile oyuna başlama kuralı koyduk çünkü diğer türlü çok kolay geliyordu. ayrıca masadaki herhangi biri blöfü hissediyorsa kartı açabilir, sıradaki kişinin açması gerekli değildir.

    çok farklı ortamlarda oynadım ve genelde iyi bir başarı ortalaması yakaladım. naçizane tavsiyelerim şunlardır.

    1- yapılan en sık ve en büyük hata, azıcık yalan söylemek. 2 papaz koyuyorum deyip bir papaz bir kız atmak çok büyük bir hatadır. eğer blöf yapacaksanız koyduğunuz kartların bir tanesi bile doğru olmasın, böylelikle oynamadığınız doğru kart ile bir sonraki tur oynama hakkınız olur. böylelikle diğer oyuncular pas dediğinde siz hala oyunu kontrol edebilirsiniz.

    2- en önemli tavsiye, başladıktan sonra -genelde- kartları tek tek oynamak. eğer elinizde iki kız varsa ve kızları tek tek koyarsanız yine bir tur fazla oyun oynarsınız. iki kızı aynı anda koyarsanız bir sonraki tur oynayacak kartınız olmaz.

    3- dörtlü kartları elde etmek. eğer biri dört kartı birden oynuyorsa almaktan -her zaman değil- çekinmeyin. bu kartları elinizde sona saklayıp, elinizde fazla kart gözüküyorken hiç yalan söylemeden dört dört kart koyarak bitirebilirsiniz. kart toplayabilmek de çok önemlidir yani.

    4- bundan sonrası genel olarak oynadığınız kişilerin sizin hakkında neler düşündüğünü ve sizin onların nasıl oynadığını gözlemlemeniz ile ilgili olacaktır. sizden hemen sonraki kişinin oyun oynama stili en önemli olandır. eğer çok yavaş oyun oynuyorsa siz kartınızı oynadıktan sonra diğer oyuncuların sizin blöf yapıp yapmadığınızı düşünmesi için daha fazla zamanı olacaktır. eğer çok hızlı oynuyorsa ilk kartları rahatlıkla yalan söyleyebilirsiniz çünkü başkasının açmasına izin vermeden kendi kartını sizin kartınızın üstüne koyacaktır.

    5- sürekli aynı taktikle oynamamak. karşınızdaki sizin ilk elde blöf yaptığınızı farkederse, ilk elden kartınızı kontrol etmeye başlayacaktır.

    he eğer blöf yaptığımı çok belli ediyorum poker face nasıl yapabilirim diyorsanız. sürekli gülümseyebilirsiniz. zaten başkalarını kandırdıkça eğlendiğim için bol bol gülümseyeceksiniz.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap