7 entry daha
  • mevcut durumun sebep olacağı olayları ise söyle özetleyebiliriz.

    1. ortada elle turulur hiçbir kanıt olmadan, provakasyon amaçlı olması pek muhtemelen olan bir olay yüzünden ülkenizde yaşayan farklı bir etnik kimliğe sahip olan insanları psikolojik bir dışlanmaya itersiniz. köylerinden edilmiş 3 milyon insanı metropollere yollatan bir "demografik muhendislik" politikasının kendi elinizde patlamaya hazır bir bomba olabileceginin farkında dahi olmazsınız. nabız yıkseltirsiniz.

    2. tüm avrupa sizden bu insanların varlıklarını artık kabul etmeniz gerektiğini kafanıza vura vura söylese de siz hala oluşturdugunuz bolge tabanlı milliyetcilik tanımı ile bu insanların varlıklarını kendi görev tanımız içerisinde eritmeye çalışırsınız. amaçsızca bir tükürme duvarı yaratırsınız. gercekten ulkeye yonelik bir tehditin ortaya çıkması sembolik tabanda gerceklerden yoksun bir olayla bağdaştıran bir medyaya inanacak kadar da safsınızdır. bu saflıgı ancak ve ancak bir akrabanız askere gittiğinde askerden zarar görerek dönmesi veya dönememesi sonrasında unutursunuz.

    3. nedense evvelden ugulanan politikaların nasıl sonuç verdiğini unuttugunuzdan dolayı verdiğiniz tepkinin ulkenizin çıkarına olmadıgının farkında dahi olmazsınız. bu kapkaççılardan şikayet ederken bu çocukların nerden geldiklerini önemsememekteki aynı hasssasiyet yoksunluguna sahiptir. ikisinde de neden-sonuç ilişkileri kurulmadan basit bir paranoyak tepki hasıl olmuştur.

    4. bu tür tepkiler verdiğinizde ve yanlız kendi sesinizi duydugunuzdan dolayı ortada başka başka seslerin varlıgından haberdar dahi olmak istemezsiniz. kulağınız yanlızca sizinle banzer tınıda ses çıkaranlara açıktır. sizin oluşturdugunuz milliyetcilik kabugunun karşı tarafa kat kat daha fazla şekilde oluşacagından haberdar degilsinizdir. nefret ettiğinizden daha fazla nefret edileceginizi çogunluk olmanızın guvencesi ile bertaraf edeceginizi sanıyorsanız yanılıyorsunuzdur. nitekim aynı bolge içerisinde yaşarken kesişmek zorunda kalmak en dogal sosyal tkileşimdir.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap