56 entry daha
  • türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde ellisinin 25 yaşın altında olduğunu öğrendiğimden beri öğretim sistemi nasıl iyileştirilebilir diye sormayı bıraktım ben. yüzde elli lan! 25 yaşının altındaki bir kişinin öğrenimini tamamlayamayacağını düşünürsek, -okumayıp çalışsa bile o yaşta profesyonel olabilitesi çok düşük.- şu an sistem mükemmel de olsa 40 milyon insandan, geriye kalan 40 milyona, gerekli öğrenimi verebilecek sayıda insan çıkartabilmek çok zor. tabii ki yapılabilecek en iyi şey yapılmalı ama finlandiya ile karşılaştırmak bu sayılarla biraz eksik kalıyor.

    "bizim genç nüfusumuz var." tarzı bir böbürlenme varya muhterem devlet büyüklerimizde işte o kırk milyon insana ucuz iş gücü olarak bakılırsa gerçekten de çok iyi bi durum. ama o insanları nitelikli yapmaya kalktığınızda durum 'dün yediğin hurmalar bugün g.tünü tırmalar' noktasına evriliyor. neyseki muhterem(!) zatlar ucuz iş gücünü daha yararlı gördükleri için halâ övünebiliyorlar.

    edit: durumu tarımla geçinen bir ailenin kente yerleşmesine de benzetebiliriz.ilk başta 'çocuk=tarlada işçi' gibi kârlı bi denklem varken kentte iş 'veledi zina= masraf'a dönüşüyor.*
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap