7 entry daha
  • bu ülkedeki en büyük problemlerden biri gerçekleşen herhangi bir olayla en ilgisiz kişilerin en ilk ve en çok konuşan kişiler olmasıdır. örneğin pasaporta zam geliyor, hayatında hiç yurtdışına çıkmamış adamlar "iyi oldu iyi", "versinler nolacak" diyebiliyor. wikipedia yasaklanıyor hayatında hiç wikipedia'ya girmemiş, herhangi bir şeyi araştırma ihtiyacı duymamış kişiler çıkıp "iyi oldu" "girmesinler nolacak" diyebiliyor.

    bugün wikipedia direktörünün türkiye'ye yasağın kaldırılması için yaptığı "10 aydır türkiye'de erişime kapalı. türkiye, sizinle bilgi paylaşmayı ve sizden öğrenmeyi özledik. bilginize, uzmanlığınıza, sesinize ihtiyacımız var." çağrıya dair bir haberin altında şöyle bir yorum vardı, silinirse.

    biraz görünüşe biraz da tweetlerine bakınca bilgiyle, araştırmayla pek ilgisi olmayan biri gibi gözüküyor ama kalkıp bu konuda görüş bildirebiliyor. "ama biz kendilerini hiç özlemedik ve onlarsız gayet iyiyiz..." diyor, ulan en son ne zaman wikipedia'ya girme gereksimi duydun da kalkıp bunu söyleyebiliyorsun? vikipedia'nın kapali olduğunu şu habere kadar unutmuştun o kadar ilgisizsin olaya. günde 3-4 kere girme ihtiyacı duyan ve her seferinde yok 0 ile yok vpn ile uğraşan insanlar adına konuşabiliyorsun.

    bu olayı birazda şuna benzetiyorum, ev sahibi misafirlere aç mısınız diye soruyor, tok olanlar yok yok sağolun tokuz diyor. yahu kardeşim toksan bırak aç olan konuşsun. ilgili değilsen birak da ilgili olanlar konuşsun. kıskançlık mı desem aşağılık kompleksi mi ne desem bilmiyorum ama bu durum gerçekten can sıkıcı.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap