5 entry daha
  • düşüncenize ve tercihinize saygım var fazlası ile fakat sizlerin herkesten beklediği saygının tam olarak ne olduğunu anlamadım.

    örneğin toplu taşımada veya toplumun herhangi bir bölümünde yüksek sesle konuşmak, insanları söz ile veya hareketle rahatsızlık vermek meselesi var. ben normal veya eşcinsel diye yine ayırmak istemiyorum ama gay arkadaşlarımızı bu hususta bir uyarı geldiği zaman fazla bir tepki verip, “bize saygı duymuyorsunuz” gibi söylemler duydum birçok defa. ama yüksek sesle konuşmak, insanları rahatsız edecek boyutta rahat tavır sergilemek genel bir yanlıştır. bu hususta uyarılan kişi kim olursa olsun (heteroseksüel, biseksüel, yaşlı, genç, müslüman, gayrı müslüman) yaptığının hata olduğunun farkında olması gerekir. ama sizin yaşayış biçiminize saygım olmasına rağmen bunu yanlış taraflara çekmenizi anlayamıyorum.

    eşcinsellik bir tercih, bu tercihin sizi toplumdan dışlamasına neden olması saçma, evet. fakat size de toplum içinde başkalarına rahatsızlık verecek özgürlük hakları tanımaz.
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap