8 entry daha
  • bundan 3 sene önce adnan oktar ın en bilinen müritlerinden olan oktar babuna nın bir tv programında söylemesiyle öğrendiğim gerçek.

    caner taslaman ın evrimle ilgili sözleri ve bilimi dinle ilişkilendirmesinde kullandığı yöntem birebir adnan oktar, oktar babuna nın yöntemleri ile birebir aynı.

    kullandığı üslup nedeniyle adnan hoca ekolünden geldiğini çok açık belli ediyordu, ama oktar babuna nın da bunu bir tv de teyit etmesi düşüncemi ispatlamıştı.

    bu da yazdığım yazı. (bkz: #48918289)

    --- spoiler ---

    o zaman kullandığı üslup, ve konuları ele alış biçimi özellikle dikkatimi çekmişti. bu tarzın adnan hoca ile aynı olduğunu farkettim. youtube da evrim ile ilgili videoları izlerken adnan hoca ekibinden oktar babuna bir videosuna denk geldim. burada caner taslaman ın adnan hocanın ekibinde iken daha sonra ayrıldığını ve evrimci anlayışı savunmaya başladığını söyledi oktar babuna. eğer silinmedi ise hala bu video bulunabilir. her konuyu nihai olarak dine bağlama gayretinde. bir de şiddetli bir şekilde evrenin nasıl bu kadar matematiğe uyduğu iddiası var. oysa sürekli gittikçe düzensizliği artan bir evren var karşımızda. matematik ise bu evreni anlamak için kullandığımız bir araç. eğer matematik bu kadar evrene uyan birşey olsaydı newton un fizik yasaları ışığa yakın hızlarda çökmezdi. biz evreni daha iyi anlamak ve modellemek için matematiği kullanıyoruz ve modelleme yapıyoruz.
    --- spoiler ---
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap