7221 entry daha
  • yaşar tüzün tarafından olağanüstü kurultay için noter tasdikli toplanan imza sayısının 618 olduğu duyurulmuş ve 625 imzanın üzerine çıkmayı planladıklarını belirtmişler. seçmenleri değilim, bugüne kadar kendilerine oy vermedim ve bu yüzden ilgili konuya dair kesinlik belirten yorumlarda bulunmam doğru olmayacaktır. ancak bu chp içindeki muhalif kanat, chp'nin kendisi kadar "artist" olmayacaksa desteğimi kazanabilirler önümüzdeki seçimlerde; heh, bir de aziz kocaoğlu'nu aday göstermezlerse.

    türkiye'deki bütün siyasi partiler gibi bu partinin de teşkilatları fazlasıyla vasat ve umursanabilecek seviyede değil. bütün siyasi partiler diyorum, çünkü hepsinin çatlaklarını sosyal medyada aralarındaki konuşmalardan güzelce okuyabiliyorsunuz. arada sırada üç-beş belediye, bir-iki il/ilçe örgütünün düzgün çalıştığını görüyoruz sadece ve tüm siyasi partiler için konuşuyorum. gerisi hava cıva. bu nedenle bu parti içi çatışmaları doğru buluyorum, teşkilatlar ya koyverip partiyi kapatır giderler ya da revizyona maruz kalıp işlerini, başkalarından nasıl iş yapmalarını bekliyorlarsa o şekilde gerçekleştirmeye başlarlar.

    öte yandan içinde bulunduğumuz dizgenin çok partili meclisi desteklediği düşüncesinin başlı başına bir zırva olduğunu kolayca iddia edebilirim. bu yüzdendir ki mhp'nin şişirilmiş oy oranının komikliğinin ardından akp'ye entegre olacak bir koca partiden başka bir şey görmüyorum; aynı şeyi chp-iyi-hdp için de söyleyebilirim.

    zorla, doğrular yansıtılmadan, gerçekler çarpıtılarak içine sokulduğumuz bu hükümet biçiminin sonucu abd klişesi demokrat-cumhuriyetçi ayrışmasından fazlasını yaratmayacaktır. chp'nin de en çok oy alan muhalefet partisi olarak bu halta hazırlanması gerekiyor. bir sonraki seçimlerde anayasa değiştirebilecek kadroyu toplamak için bayağı çalışacak çünkü iktidar kanadı. emin olabilirsiniz.

    https://www.aa.com.tr/…za-sayisini-acikladi/1211734
5213 entry daha
hesabın var mı? giriş yap