45 entry daha
  • taylor swift'in bugünkü müzik endüstrisine iki beden büyük gelen klibe sahip olan şarkısı.

    geçtiğimiz gün amerikan müzik ödülleri'nin adaylıkları açıklandı ve look what you made me do, klibi için adaylık çıkarabilecek son ödül töreninden de boş döndü.

    şarkının beğenilip beğenilmemesi ayrı bir tartışma konusu ama müzik dünyasına klip açısından farklı bir bakış açısı kazandıran, müzik video olayını başka bir boyuta taşıyan ve piyasada çıtayı bu kadar yükselten bir yapım böyle bir muamele görmemeliydi.

    bahislerde grammy'de en iyi müzik video dalını alacağı düşünülürken adaylık bile çıkaramadı. grammy, taylor'ın o dönemde sahip olduğu "negatif izlenimi" dikkate alarak look what you made me do ile ilgili her şeyi kendisinden uzak tuttu. "diss" içerikli şarkı ve kliplere karşı önyargılı olmadığını biliyoruz oysa. daha iki yıl önce bizzat swift'in kendisi bad blood şarkısı ve klibi ile aday olup ödül almıştı. tabii o zamanlar swift'e yönelik böyle bir nefret yoktu. billboard -ki kendisi müzik listelerine göre adaylık dağıtır- 900 milyon izlenime sahip videoyu daha az izlenme sayısına sahip videolara tercih etti. mtv çakallık yapıp "oh yeah, ben uyanık davranıp grammy öncüsü gibi takılacağım, swift'e adaylık yok" ayağında prim kasmaya çalıştı ve karşılığında da fiyasko bir törenle hak ettiğini buldu ancak "look" bir kez daha harcanmış oldu. şimdi de amerikan müzik ödülleri hiçbir esprisi olmayan bodak yellow'u aday edip "look"u şutlamış.

    gerçekten ortalama bir klip olur, daha iyilerine kaybeder ya da yeterli bulunmamıştır, anlarım ama sadece swift'e yönelik önyargı ve nefretten dolayı kırdığı rekorlar ve piyasada bıraktığı etkisi bariz olan bir klibin bu şekilde şutlanması bana anlamsız geliyor. brooklyn carter'ın çok hoş bir sözü var, klibi her yerden üç siktirle uğurladılar.

    zevksiz amerikalılar, küvet sahnesinde gerçek elmas kullanılmasından tutun, swift'in kendi "ben"leri ile arasındaki konuşmalara kadar ayrıntılı planlanmış klip yerine gidip katy perry'nin bir milyoncudan aldığı beyaz boncuklarla doldurduğu küvetli klipleri ya da lil pump'ın yaratıcılığın sınırlarını zorlayan çalışmalarını izlesinler o zaman.

    müzik tarihinin en büyük bütçeli ve en çok rekor kıran videosu 0 (sıfır) ödül kazandı. şu tabloda emeği geçenlere teşekkür etmek gerekir. üstelik bunlar sadece aday olup alamadıkları, bir de hiç adaylık alamadığı yerler var. çok merak ediyorum, şu klip swift yerine başka bir şarkıcının olsa durum böyle olur muydu?

    (bkz: söyledim rahatladım)
    (bkz: kendime düşünceler)
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap