3441 entry daha
  • 2018 mayısta henüz piyasada bunalım zamanı gelmemiş iken taşındığım mütevazi dairemi o günlerde rahat satabilecegim rakam 190 bin.
    ben (aptallığıma doymayayım zar zor emekle alındı ya sanki kefenin cebine sokup öbür tarafa gidecek) o zaman satmayıp kiraya veriyorum. aldığım kira 650 tl.

    2019 ocak.bugün aynı daireyi en yüksek satabilecegim rakam: 170 bin. o da evin içine harcadığım para ve cephe olarak konumu manzarası vs. sayesinde alıcı bulunabilirse.aldığım kira hala 650 tl.

    zamanında 190 binden satıp parayı vadeye koysam ayda en az temizinden elime geçecek rakam en az 2500 tl.dövize koyup şansın yaver gitse al sat yapsan kazancın hesabı yok.
    evden yapılmış zarar en az 20 bin.2 gün evvel kombinin içinde parça bozuldu masraf 500 tl.bu yıl kiraya verdiğim evin belediye vergisi 220tl.daskı 130 tl daha başka muhtemel masraflar ve devletin kiradan aldığı yüzde 25 vergisi hesap edilmedi.

    bunlar en değerli zamanında 190 bin görmüş mütevazi bir dairenin hesabı kitabı. 500lük 750lik yada zamanında 1 teklik edenlerde olanların zararlarını hiç düşünemiyorum.birde bunu 10 yıllık banka faizi ile falan aldıysa vatandaş vay ki vay.

    şimdi varın siz hesap edin balon ne halde.

    donanımhaber ölücüsü hesabı gırtlak borçlanmış ,çaresiz,bitik adamdan binbir ah ile alınan (ki ne kadar faydası görülür,ben şahsen ağlayanın malını istemem)yada icralardan alınan düşeş olan daireleri bilmem ama hesap ortada.
    bu zamanda ihtiyacı için oturumluk değil yatırım yapıyorum para kazanacagım diye ev alanın gram aklı yoktur...
8188 entry daha
hesabın var mı? giriş yap