3834 entry daha
  • siktiri boktan türk filmleri için sonun başlangıcı. 3d yok, imax, 4d yok bence türk yapımcılar ya sadece türkiye için bir platform kursunlar ki ben netflikse 40 tl bayılırken başka platforma bu saçmalıklar için para bayılmam. böyle bir yerli platformunda 20-30 milyon ziyaretçinin telif hakkını ödemeye yetecek parayı toplama için fahiş fiyat vermesi gerekir.
    evet sınırlarımızın dışına para akıtıyoruz çünkü onların aklına geliyor. onlar üretiyor onlar satıyor. onların hükümeti her iş yapana vergi, stopaj, kira, sigorta diye tepesine çökmüyor. sen bir kazan sonra hesaplaşırız diyor. hatta büyük çaplı işlerde kendi devlet politikasını yönlendiriyor. senin türklirasını bile değerini biliyor çünkü senin paranı çevirirken visa/ master/amerikan express para kazanıyor, senden kazandığı tl kadar dolar basabiliyor. doğuda dolaşan dolarını geri ana karasına alıyor.
    evet alışkanlıkları değiştiriyor çünkü insalar değişiyor. günde 10-15 saatini başkasına kiraya veren biri eve gelince biraz çabuk tarafından direk reklama vakit harcamadan eğlenmek ister. türk tvlerinde bir gece prime time ı 5 saat olarak alırsak 1 saat dizi özeti, 1 saat reklamla geçiyor. 3 saat tek bir dizi için çok. amerikali 1 saat dizi izliyor, 1 saat evle ilgileniyor 1 saat tr kendine vakit ayırıyor, kitap okuyor ertesi günün işine bakıyor.
    artık ulusal kanala reklam verince marka olacağını düşünen dangalak patronların sonu geliyor.
    adamlar salak değil hollywood filmleri getirdiği yere internet platformu getirirken hollywood 3d 4d yapıyor, büyük ekranda görmenin daha iyi olacağı filmler yapıyor. mesela alien’ı sinemada izleme şerefine nail olamadığım için üzgünüm mesela. en son aquaman’a gittim gerçekten görsel olarak çok başarılı ve bir kez daha netflixte izlemem. sinemada izlemesemde netflixte izlemezdim.
4601 entry daha
hesabın var mı? giriş yap