7254 entry daha
  • yıllarca burada yazdık çizdik yedi düvelle kavga ettik kobe fanboyu(?) olduğumuz için çekememekle suçlandık falan. ama gün geldi devran döndü, takke düştü kel göründü;

    batı siker hacular.

    neymiş? batı sikermiş. son 3-5 yıllık mevzu değil bu jordan'dan beridir böyle. ismet badem'in çıkardığı fanatik basket gazetesinin 2001 yılındaki bir sayısında bile batı'nın son yıllarda doğuya karşı çok üstün olduğu yazıyordu. 2008 yılında batı sekizincisi 50 galibiyet ile doğu üçüncüsüne denkken de insanlar bunu diyorlardı. sene oldu 2019 hala aynı üstünlük devam ediyor.

    3-4 sene önce şunu paylaşmıştım. doğal olarak o rakamlar değişti lebron galiba 14 yaptı o rakamı üst üste toronto ve derozan tokatlayarak ama hala aradaki fark çok ciddi. yanlış anlaşılma olmasın o rakamlar kimin daha iyi olduğunu göstermiyor kimin daha çok yarrağın altına yattığını gösteriyor kariyeri boyunca.

    kobe kariyeri boyunca duncan/popoviç başta olmak üzere dönem dönem nash, nowitzki, prime garnett, prime carmelo anthony, prime ray allen, chris webber ve sair bir çok hall of famer'ın prime versiyonları ile güreşirken lebron 3-4 yıllık bir big 3 dönemi harici hiçbir hall of famer ile kapışmadı. bu arada o lebron'u üzen big 3'nin 2'si batıdan yani kobe/duncan'dan kaçan sürgünler. adamlar batıdan kaçıp doğuda kral oldular.

    lebron'un ise 2005-2018 arası doğuda karşılaştığı prime döneminde olan tek hall of famer ise paul pierce olarak gösterilebilir. hadi bi de tek sezonluk bir performansı ile dwight howard diyebiliriz onun dışında prime bir hall of famer ile kapışmadı doğuda. kaldı ki hem dwight hem pierce cleveland döneminde lebronu playofflarda ezip geçmişlerdi.

    neyse laf çok uzadı. yukarıda zaten batı vs doğu istatikleri verilmiş. benim anlattığım şeylerin rakamsal karşılıkları orada. kral çıplakmış yani anlayacağınız.
4705 entry daha
hesabın var mı? giriş yap