125 entry daha
  • büyük bir patlamayla oluştuğu söylenen, önce cayır cayır yanmakta olan, sonra soğuyup donan, sonra tekrar ısınıp kendine gelen bir gezegendir.

    ne olduysa bundan sonra olmuştur. bir şekilde yaşam dediğimiz şey oluşmuş, bir süre sonra da oluştuğuna pişman olmuştur. çünkü ürettiği yaşam formlarından biri, yanlışlıkla fazlaca düşünebilen ve bunun sınırını bilemeyip, saçma sapan düşünceler üretebilen bir yaratık olmuştur. bu yaşam formu, sonraları daha da ileri gidip, dünyanın kendisini yarattığını unutup, dünyanın kendisi için yaratıldığını iddia etmeye, hatta bunu din diye bir kavram içinde gerçekmiş gibi lanse etmeye başlamıştır. zamanla dünyayı dinlemeyi tamamen bırakmış, kendi konuşup kendi dinleyen bir tür olmuştur üstelik. en sonunda mantık sınırlarını aşmış, pervasızca davranışlarıyla, dünya üzerindeki her şeye ve hatta dünyanın, yaratıcısının kendisine ciddi zararlar vermeye başlamıştır. bu gezegenin üstünde ona bulaşmış bir tür kene gibi tutunup, onu oymuş, deşmiş, kanını emmeye başlamıştır.

    ancak bu koskoca gezegenin de bildiği bir şeyler vardır elbet. ne yaptığının bilincindedir. sadece yarattığı frankenstein karşısında biraz çaresiz düşmüştür. ne olursa olsun bir yolunu bulacak ve yarattığı gibi yoketmesini de bilecektir; ne canlıları toza çevirmiştir zaman içinde bu gezegen; bu keneleri de üzerinden atacaktır birgün.

    bunu yaptığı zaman rahatlayacak ve ne kadar zor olursa olsun kendini yeniden toparlayacak, birkaç milyon yıl içinde yeniden, daha doğru düzgün bir yaşam formu ortaya çıkaracaktır; etrafında yaşayan başka canlılara da saygı duymasını bilecek, kendinin de onlardan yalnızca biri olduğunu, onlardan daha üstün veya değerli olmadığını anlayacak bir yaşam formu.

    ben ya da torunlarım ya da onların torunları bu yokoluşa tanık olamazlar belki ama bunun olacağına yürekten inanıyorum, ümitliyim.
1536 entry daha
hesabın var mı? giriş yap