5 entry daha
  • 17 mayıs 2019 fenerbahçe beko anadolu efes maçı münasebetiyle, deuter'in sponsorluğunda devam eden "cuma bilimkurgu gecesi" yerine, cumartesi akşamında izlenmiş, nam-ı diğer encounter olan fulvio sestito adındaki gereksiz bir adamın çektiği bir başka gereksiz abduction filmi.

    --- spoiler ---

    the x files'dan hâlihazırda aşina olduğumuz amerikan çölleri, kızılderililer, paranormale inanıp, "neden bunu bir kongreye çevirip, para kazanmıyoruz?" diyen orta batılı müteşebbis çakallar temalarına bir de hollywood'dan gelen "inanmayan" belgeselciyi katan yapım saptığı sapaklarla* baş döndürüyor.

    "insanların kötü filmleri izlememesi" adına t.c. kültür ve turizm bakanlığı kamu spotu kapsamında bu sapakların evvelden öğrenilip hiç izlenmemesi gereken film.

    ilk sapak olan, tüm bu uzaylı kaçırmalarını düzmece olduğu hususunda film bitse, kısıtlı imkânlarıyla, iyi denebilecek bir film olabilecekken, ikinci sapakta, bilgisayar oyunundan fırlamış bir uzay gemisinin gelmesi ve üçüncü sapakta da aslında bu uzaylıların - evrimsel olarak çok ilerlemiş ama arada duygularını kaybetmiş - insanlar çıkmasıyla izleyeni önce hafızasındaki son bir buçuk saatin sonra da tüm hislerinin silinmesi için yalvarır bir hâle getiriveren yapım.

    her şeyin iki günde tanışıp üçüncü gün öpüşecek ve aralarında uzaylıların bile anlayamayacağı bir yakınlık olan esas kadın ve esas adamın hikâyesine indirgenmesiyle de insanı nevada çöllerinde baldırı çıplak koşmaya sevk eden film.

    --- spoiler ---
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap