• alveollerde kalsiyum fosfat depolanması (yani neymiş, akciğerdeki hava keselerinde taşlar oluşuyormuş çok tane) ile karakterize bir hastalıktır; ancak enteresandır hastaların kalsiyum ya da fosfat metabolizmalarında bir bozukluk yoktur (yani neymiş, hastalık seksen yıldır tanınsa da sebebi halen muğlak).

    niye diye sormayın, uzmanlar da pek bilmiyor; ama en çok türklerde görülmekte imiş bulaşıcı olmayan bu hastalık. kendisi ailesel özellik göstermekte(misal, sıklıkla kardeşlerde karşılaşılırmış) ve çoklukla erkeklerde görülmektedir diye de ekleyebiliriz tahminim. hastalığın görüldüğü belirli bir yaş grubu olmayıp prematüre yenidoğandan seksen yaştakine pek çok insanda görülebilmektedir.

    çok yavaş seyirli olan hastalığımızın tanısını koymak kolay olsa da kesin bir tedavisi de entrynin girildiği an itibariyle bilinmemektedir (ya da birileri bu yazar arkadaşınızı keklemekte feci halde)

    hatalı bir bilgi, bir yamuk varsa düzeltilme hakkını saklı tutarak işbu entariyi sonlandırırkene siz değerli okuyuculara bir de link vermek isterim mevzuyla alakadar:
    http://www.saglikvakfi.org.tr/…/popdetay.asp?id=589
    *
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap