167 entry daha
  • gece yatarken tüm ışıkları kapatın. melatonin gece 11 ila 3 arasında salgılanıyor.

    şekerli gıdalar kanser hücrelerini besliyor ve her insanda kanserli hücreler mevcuttur. önemli olan bu kötü hücreleri aç bırakmak. beslemek değil. son 20 yılda kanserin bu kadar artmasının sebebi işlenmiş şekerle doğru orantılı veriler mevcut.

    sabah kalkar kalkmaz kahvaltı yapmayın.
    sabah uyandığımızda, stres hormonu yani kortizol pik yapar ve bu pik kan şekerimizin yükselmesine sebep olur, kan şekerimiz yükselirken bunu kahvaltıyla desteklersek normalde öğünlerden sonra ortaya çıkan inisülin salımından çok daha fazlası ortaya çıkar. avcı toplayıcı atalarımızın genetik kodunu taşıyoruz. onlar uyanır, ava çıkar, sonra yemek yerlerdi. yani sabah uyandıktan 1-2saat sonra kahvaltı yapın.

    karbonhidrat ağırlıklı beslenmek depresyon, anksiyete ve panik atak gibi bir çok rahatsızlığı tetiklediği kanıtlanmış.

    antibiyotik bağırsaklardaki yararlı bakterilerin %90’ını öldürüyor. probiyotikli şeyler tüketmek floranızı korumanızı sağlar. ev yapımı sirke, yoğur kefir vs tüketebilirsiniz.

    her gün bir avuç kabak çekirdeği tüketin, kabak çekirdeği günlük magnezyum ihtiyacının %40’ını karşılıyor. kuruyemiş tüketin ama her şeyin kabuklusunu ya da çiğ halini, çünkü kuruyemişler kabuklarından ayrılıp hava ile temas ettiğinde değerli yağlarını kısa sürede kaybeder.

    haftada 2 kez balık yiyemiyorsanız omega 3 takviyesi alın. ama her omega3 iyi değildir. epa ve dha oranlarının 3/2 olması gerekiyor. balık yiyorsanız küçük balık veya somon tüketmeniz daha iyi olur. günümüzde deniz kirliliklerinden dolayı dip balıkları bol civa içermekte.

    saçlarınız çok dökülüyorsa b12 ya da d vitamini eksikliği olabilir. kan değerlerinize baktırın. 35 yaşından büyükseniz en az yılda bir kan değerlerinize baktırın.

    her gün, gölgenizin en kısa olduğu vakitlerde 20dk güneşlenin. sahilde olmanıza gerek yok, d vitamini en çok el ve ayak bileklerden sentezlenir.

    her gün en az 1 maden suyu için. böbrek taşınız ya da troit hastasıysanız içmeyin.

    et ile birlikte yoğurt ya da ayran tüketmeyin. etin yanında yoğurt tüketmek demir emilimini nötürlüyor.

    domatesin üstüne zeytinyağı dökün. domatesin içindeki likopenin kana geçen miktarını zeytinyağı sağlar. likopen kansere ve kalp damar rahatsızlıklarına karşı korur. insan vücudu likopen üretemez.

    vücudunuzu tanıyın, bi şeyi yedikten sonra hazımsızlık, sıkıntı, şişme vb şeyler yaşıyorsanız yemeyin. test yaptırın, gıda intöleransınız, haşimotonuz, çölyak benzeri rahatsızlıklarınız olabilir.

    evinizde çizilmiş teflon kaplamalı tencere tava varsa atın. çizilmiş teflon ile yemek yaparsanız içindeki ağır metaller yemeğinize bulaşır. ağır metal zehirlenmesi geçirebilirsiniz. çelik tencere kullanın. cam varsa şahane

    zamanında, kişisel temizlik ürünleri üreten bir firmanın reklam işlerini yapmak zorunda olan biri olarak söylüyorum; temizlik malzemesi olarak kullandığımız her şeyin içinde ağır petrokimyasallar var. bu kimyasallar banyoda yıkanırken vücudumuzdan akar, deriye temas eder, gözeneklerden içeri girer, kana karışır ve bazı organlarımız bunu süzer ama bazıları süzemez. uzun dönemde kullanılanılan bu kimyasallar ilerde vücudumuzdaki organlarda birikip, ciddi zarar verebilirler. yakın zamanlarda j&j firmasına açılan davalardan birinde bebek pudrasının yüzlerce insanda cilt kanseri yaptığı davayı kaybetmesi gündeme geldi. bebek pudrası!
    şampuan yerine sabun kullanın ama market sabunları değil. gidin organik sertifikalı olanlarından alın. kendiniz yapın. o kadar basit ki sabun yapımı. yüzlerce tlye aldığımız dandik şampuanlardan çok daha ucuzlar. hatta gidin her şeyin organik sertifikalı olanlarından alın. deterjan, krem, yüzey temizleyici, sıvı el sabunu, diş macunu...fiyatları o markette satılan pahalı ve raf ömrü 4 yıl olsun diye şirketlerin içine kimyasal bastığı şeylerden gerçekten çok daha ucuz. hem çevreyi korumuş hem de hayvanlar üstünde yapılan testleri engellemiş olursunuz.
1349 entry daha
hesabın var mı? giriş yap