25 entry daha
  • yeni aracım. alma sebeplerim;
    1- fiyat/performans olarak en iyi b suv araç olması.
    2- c suv'ların hepsinin 200k bandında olması
    3- dizel otomatik olması

    aslında 2008 ve captur ile de kıyaslamasını çok yaptım. 2008 donanim olarak güzel araç ama hem daha dar hem daha alçak. uzaktan bakınca polodan hallice duruyor. captur ise malzeme kalitesizliği ile kendinden soğutmaya yeter. yalnızca saçma kol dayaması bile almamak için başlı başına bir sebep.

    muhtemelen haftaya cuma veya cumartesi teslim alacağım. kullandıkça detayları eklerim.

    ekleme: aracın fiyatını soranlar oldu. ben hurda+doktor indirimi ile 162 bine aldım. şu anda çoğunluğu uzun yol olmak üzere 500 km'de karma yakıt 5,5 lt.

    ekleme: araç şu anda 1100 km'de ve karma yakıt 6,1 litre. 450 km istanbul-ankara hariç gerisi tamamen şehir içi tüketim.
    ekleme: araç şu anda 2100 km'de ve karma yakıt 6,2 litre. 700 km şehir dışı gerisi şehir içi tüketim.
    ekleme: 2019 modeli ile 2020 modeli arasında bir fark mı diyenler için; 2020 modelinde ön park sensörü ve otomatik kararan dikiz aynası gelmiştir. buna karşın kör nokta uyarı sistemini kaldırmışlar!.. şimdilik tespit edebildiklerim bunlar..

    bir de aracı hiç kullanmadan 100 km'de 10 lt yakıyor diyenler nasıl bir garabet içinde lan. ayıp yani. içine bile oturmadan 10 lt yakıyor diyorsunuz.

    -------------------------@---------------------------

    ilk izlenimlerime göre genel olarak memnun olduğum araçta eksik bulduğum yönleri ekliyorum:

    1- motor sesi kabine çok çok az geliyorken yol sesi hatrı sayılır derecede geliyor. motoru düşünen yolu neden düşünmemiş anlamadım. sanırım b segment laneti bu da.

    2- adaptif hız sabitleyici olsa iyiymiş. normal hız sabitleyici mevcut tabi.

    3- lastik yanakları 45 mm olması yol sesinin içeri girmesi ve yoldaki kasım çukur vb daha fazla hissedilmesine sebep oluyor. bunu yol tutusunu artırmak için yapıyorlar ama bir 10 mm daha olsa iyiymiş yani. sözü geçmişken amortisörleri başarılı buldum.

    4- elektrikli park freni yok.

    5- 4x4 yok. önceki modelde vardı ama motor değişince araç yükünü azaltmak için kaldırmışlar. olsa iyi olurdu. dünya'da bazı ülkelerde mevcut.

    6- kadran pek beğenmedim. çok klasik. o kadar donanim dolu bir aracın kadranı için biraz daha uğraşabilirlerdi. yol bilgisayarı fena değil ama.

    7- ön park sensörleri yok. (geri görüş kamerası ve arka park sensörleri mevcut)

    ilk aklıma gelen olumsuzluklar bunlar.
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap