16 entry daha
  • pixarın yine aşmış olduğunun gördüğümüz süper film. araba yarışı sevenlerin özellikle görümesi gerekiyor çünkü araba yarışlarıyla ilgili ince espriler mevcut, konusundan azcık bahsetmek gerekirse tipik bir hollywood öyküsü, büyük şehirde yaşayan populer çocuk yanlışlıkla unutulmuş bir kasabaya gelir ve olaylar gelişir, soundtracke gelicek olursak oldukça başarılı kanımca; sheryl crow, chuck berry, john mayer,brad paisley,james taylor gibi sanatçıların parçaları mevcut içinde.
    sonuç olarak içinde çok güzel ince espriler ve ayrıntılar barındıran romantik bir komedi diyebilirim, mutlaka izlenmeli. 9/10 filmle ilgili bir kaç trivia da verelim hemen;

    * filmin adının route 66 olması düşülmüş ama aynı isimde bir dizi olduğu için vazgeçilmiş

    * animatörler, arabaların dizaynı için 43 binden fazla skeç çizmişler

    * filmin sonunda the kingin yaptığı kazası, ünlü nascar yarışçısı richard pettynin 1988 daytona 500 yarışında yaptığı kazanın frame frame çizilmesiyle yapılmış.

    * lightning mcqueen'in numarası normalde john lasseterin doğum yılına istinaden 57 olucakmış fakat daha sonradan toy storynin gösterime girdiği 95 olmasına karar verilmiş.

    * yarış arabalarından bir tanesi (beyaz renkte olan) bir apple logosuna ve 84 numarasına sahipmiş(84 yılı appleın macintoshu piyasaya sürdüğü yıl) bunun sebebi pixarın daha evvelden appleın ceosu olan steve jobsa ait olmasıymış.

    * lightning mcqueen'in lastiklerinin markasının lightyear olmasının sebebi, goodyear ve toy storyinin kahramanlarından birisi olan buzz lightyear a yapılan göndermelermiş.
103 entry daha
hesabın var mı? giriş yap